Friday, September 20, 2024
Home » Κούφια λόγια ή δηλώσεις για αγνοούμενους – Aυστηρή κριτική συγγενών

Κούφια λόγια ή δηλώσεις για αγνοούμενους – Aυστηρή κριτική συγγενών

0 comments

Αυστηρή κριτική άσκησαν επιτροπές συγγενών αγνοουμένων για τη στάση της κυβέρνησης στο θέμα των αγνοουμένων, με δύο από αυτούς να κάνουν αναφορά σε κούφια λόγια.

Όπως εξήγησαν, οι δηλώσεις διαφόρων κυβερνητικών παραγόντων γίνονται, εν πολλοίς, για το θεαθήναι χωρίς τα λόγια να συνάδουν με τις πράξεις. Ως παράδειγμα έφεραν το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεισφέρει στη ΔΕΑ μόνο €300.000 τον χρόνο και την ίδια στιγμή ζητά από τρίτες χώρες να αυξήσουν τη συνεισφορά τους.

Ο κ. Χάρης Συμεωνίδης, μιλώντας εκ μέρους των συγγενών αγνοουμένων του 1963-64, υποστήριξε πως η συνεισφορά της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι μηδαμινή. «Κούφια λόγια», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παρατήρησε επίσης πως ενώ υπήρχε δέσμευση για λειτουργία δέκα συνεργείων, σήμερα λειτουργούν μόνο έξι.

Κούφια λόγια χαρακτήρισε τις διάφορες δηλώσεις και ο κ. Κολιός εκ μέρους της Παγκύπριας Επιτροπής Αγνοουμένων του 1974. Είπε επίσης, πως μέχρι σήμερα εξακολουθούν να αγνοούνται περίπου 789 αγνοούμενοι και διερωτήθηκε πότε να εντοπιστούν με τους ρυθμούς που διενεργούνται οι εκσκαφές.

Οι σχετικές αναφορές έγιναν ύστερα από ενημέρωση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων από την Επίτροπο Προεδρίας κ. Αθηνά Αριστοτέλους.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More