Friday, September 20, 2024
Home » Κενάν Αγιάς: Ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του 21ου αιώνα

Κενάν Αγιάς: Ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του 21ου αιώνα

0 comments

Ξεκίνησε η τελική αγόρευση του Κούρδου αγωνιστή, πολύ τεταμένο κλίμα εντός του δικαστηρίου

Με πολλές παρεμβάσεις από την προεδρεύουσα του Ανωτάτου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Αμβούργου ξεκίνησε η τελική αγόρευση του Κενάν Αγιάς, σε μια ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα και με την παρουσία του Ευστάθιου Ευσταθίου στην πλευρά της υπεράσπισης.

Ο Κούρδος αγωνιστής, που κατηγορείται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, δηλαδή στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) ξεκίνησε την τελική του αγόρευση τονίζοντας ότι το κατηγορητήριο «κρύβει επιδέξια τη γενοκτονική νοοτροπία του τουρκικού κράτους εναντίον των Κούρδων και άλλων λαών» και αγνοεί τις συστηματικές τρομοκρατικές επιθέσεις των Τούρκων εις βάρος του κουρδικού λαού. Αντιμετωπίζει, όπως υπογράμμισε, τον αγώνα των Κούρδων για ύπαρξη και ελευθερία, καθώς και τη νόμιμη αμυντική αντίσταση σε αυτή τη γενοκτονία ως τρομοκρατία.

Χαρακτηρίζοντας σκανδαλώδες να θεωρείται μια γενοκτονική εκστρατεία μόνο ως περιορισμένη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κατηγόρησε τηνΕυρωπαϊκή Ένωση ότι παραβιάζει τις δικές της συμβάσεις μέσω των διαδικασιών εναντίον Κούρδων πολιτικών και ακτιβιστών.

«Η ΕΕ πρέπει να θέσει το κουρδικό ζήτημα στην ατζέντα της ως κύριο πρόβλημα της Τουρκίας, προκειμένου να το επιλύσει σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Μέχρι στιγμής, η ΕΕ εφαρμόζει διπλά πρότυπα και απέχει από την εφαρμογή του δικού της δικαίου στο ζήτημα αυτό για πολιτικούς λόγους», είπε, αναφέροντας στιγμές της κουρδικής ιστορίας για να καταδείξει την ιδιαιτερότητα του δικού του λαού.

Πάνω σε αυτό το σημείο, η πρόεδρος του δικαστηρίου διέκοψε την αγόρευση του Κενάν Αγιάς, κατηγορώντας τον ότι «καταχράται» την τελική του αγόρευση. Ο Κούρδος αγωνιστής απάντησε λέγοντας πως ήθελε να αποδείξει ότι οι Κούρδοι δεν είναι τρομοκράτες και ότι έχουν συμβάλει σημαντικά στον ανθρώπινο πολιτισμό. «Ένας λαός που έχει συμβάλει τόσο πολύ στον πολιτισμό δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται έτσι», συνέχισε ταραγμένος.

«Γιατί οι Κούρδοι πρέπει να αποδεικνύουν την ύπαρξή τους;»

«Παρόλο που οι Κούρδοι πολεμούν για 50 χρόνια, πρέπει να αποδεικνύουν ότι δεν ήταν τρομοκράτες» συνέχισε σημειώνοντας άλλους λαούς των οποίων τα δικαιώματα αναγνωρίζονται αλλά όχι αυτά των Κούρδων. «Δεν είμαι τρομοκράτης», δήλωσε προσθέτοντας ότι ο Ερντογάν είναι ο μεγαλύτερος τρομοκράτης του 21ου αιώνα. «Μαζί με το Ισλαμικό Κράτος, είχε βυθίσει τη Μέση Ανατολή σε λουτρό αίματος. Θα πρέπει να δικαστεί», είπε. «Δεν έχω βλάψει κανέναν, δεν έχω προσβάλει κανέναν, αλλά στρώνουν κόκκινο χαλί για τον Ερντογάν», τόνισε κατηγορώντας την ΕΕ για δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Γιατί η Γερμανία δεν υποστηρίζει πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα;

Αναφερόμενος σε ιστορική αδικία απέναντι στους Κούρδους, ο Κενάν Αγιάς διερωτήθηκε γιατί η Γερμανία, η οποία αναγνώρισε τη γενοκτονία των Γιεζίντι στο Σενγκάλ, δεν εργάζεται για μια πολιτική λύση στο κουρδικό ζήτημα σημειώνοντας απευθυνόμενος στους Γερμανούς δικαστές: «Έχω πάει στα δικαστήρια ξανά και ξανά εδώ και 30 χρόνια για να αποκτήσω τα δικαιώματα με τα οποία εσείς γεννηθήκατε». Εμφανώς συγκινημένος και συναισθηματικός αναφέρθηκε στο κάψιμο 4.000 κουρδικών χωριών από την Τουρκία, σε βομβαρδισμούς κουρδικών πόλεων, σε δολοφονίες 20.000 Κούρδων και Κούρδισσων. «Μας σφαγιάζουν, μας πουλάνε σε σκλαβοπάζαρα, μας καίνε σε κλουβιά, αλλά δεν δικάζετε τους δράστες, δικάζετε αυτούς που επαναστατούν εναντίον τους».

Η ομιλία του Κενάν Αγιάς ήταν γρήγορη και συναισθηματική και ήταν πολύ δύσκολο για τη διερμηνέα να μεταφέρει ολόκληρο το περιεχόμενό της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου χαρακτήρισε την τοποθέτηση ως υποτίμηση προς το πρόσωπό της και προς τη γερμανική δικαιοσύνη, χωρίς την παραμικρή συγκίνηση για όσα σημείωσε ο Κενάν Αγιάς.

Η αγόρευσή του θα συνεχιστεί τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ενώ έχουν προγραμματιστεί ακροάσεις για τις 29 Ιουλίου και τις 19 Αυγούστου. Η δίκη διεξάγεται στον πρώτο όροφο του Ανώτατου Περιφερειακού Δικαστηρίου του Αμβούργου στη Sievekingplatz 3, είτε στην αίθουσα 237 είτε στην 288.

Η ιστοσελίδα kenanwatch.org παρέχει πληροφορίες στα ελληνικά, αγγλικά και γερμανικά για τη δίκη και τις διαδηλώσεις στην Κύπρο και τη Γερμανία.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More