Tuesday, October 8, 2024
Home » Κάλεσμα Προέδρου Ισραήλ στον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών»

Κάλεσμα Προέδρου Ισραήλ στον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών»

0 comments

Ο Χέρτσογκ καλεί τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη κατά των εχθρών»

Ο Πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ κάλεσε σήμερα τον κόσμο «να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών», κατά την πρώτη επέτειο από την φονική και άνευ προηγουμένου επίθεση μαχητών του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς κατά του εβραϊκού κράτους.

Advertisement

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Η 7η Οκτωβρίου του 2023 άφησε«σημάδι στην ανθρωπότητα (…), σημάδι στο πρόσωπο της Γης» και «ο κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει και να κατανοήσει ότι για να αλλάξει την πορεία της ιστορίας και να φέρει την ειρήνη και ένα καλύτερο μέλλον στην περιοχή, πρέπει να υποστηρίξει το Ισραήλ στη μάχη του κατά των εχθρών», αναφέρει ο Χέρτσογκ σε ανακοίνωσή του.

  • Έναν χρόνο μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου ανακοινώθηκε ο θάνατος 28χρονου ομήρου της Χαμάς

Με το τραύμα ακόμα νωπό και πολεμώντας σε περισσότερα μέτωπα, το Ισραήλ τιμά σήμερα, πρώτη επέτειο της τραγωδίας, τα θύματα της χωρίς προηγούμενο επίθεσης που πραγματοποίησε το ισλαμιστικό παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023 στο έδαφός του, με την οποία ξέσπασε ο πόλεμος στη λωρίδα της Γάζας.

  • ΒΙΝΤΕΟ: Ράγισαν καρδιές στον χώρο του φεστιβάλ Nova που έγινε στόχος επίθεσης της Χαμάς πριν έναν χρόνο

Στη Ρεΐμ, στο μέρος όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ μουσικής Nova και όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 370 άνθρωποι, ένα πλήθος έδωσε μέσα σε ατμόσφαιρα περισυλλογής το σήμα για την έναρξη αυτών των τελετών τηρώντας σιγή ενός λεπτού ακριβώς στις 06:29 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου), την ώρα που η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της στο νότιο Ισραήλ.

Λίγο νωρίτερα, οιυπνωτικοί ήχοι του τελευταίου μουσικού κομματιού που είχε ακουστεί πριν από ένα χρόνο στο χώρο αυτό, ακούστηκαν για μερικά λεπτά μπροστά σε ένα πλήθος οικογενειών που πενθούσαν, με μερικούς από τους παριστάμενους να έχουν αποτυπωμένα στα ρούχα τους το πρόσωπο του νεκρού συγγενή τους.

Όταν η μουσική διακόπηκε ξαφνικά, όπως είχε γίνει την ημέρα της επίθεσης, μια κραυγή απόγνωσης έσπασε τη σιωπή.

Μακρόν: “Ο πόνος παραμένει οξύς όπως πριν από ένα χρόνο”

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σήμερα, κατά την πρώτη επέτειο της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου που διέπραξε η Χαμάς στο Ισραήλ, ότι «ο πόνος παραμένει οξύς όπως πριν από ένα χρόνο», «αυτός του ισραηλινού λαού, του δικού μας, της πληγωμένης ανθρωπότητας».

Χθες, ο Μακρόν επιβεβαίωσε στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου την «ακλόνητη δέσμευση» της Γαλλίας για την ασφάλεια του Ισραήλ, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας την επομένη των δηλώσεων του Γάλλου προέδρου που ζητούσε να σταματήσουν κάποιες παραδόσεις όπλων στο Ισραήλ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More