Thursday, September 19, 2024
Home » Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την τοποθέτηση της ΕΕ για διασύνδεση κυπριακού με ευρωτουρκικά

Ικανοποιημένη η Λευκωσία από την τοποθέτηση της ΕΕ για διασύνδεση κυπριακού με ευρωτουρκικά

0 comments

O Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σαφές μήνυμα ότι το κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

Ικανοποίηση στη Λευκωσία από την ισχυρή, όπως δηλώνει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, τοποθέτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης τόσο θεσμικά όσο και σε επίπεδο κρατών-μελών, για την άρρηκτη διασύνδεση τουκυπριακού με τις ευρωτουρκικές σχέσεις.

Advertisement

Μιλώντας στο Τρίτο, ο Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, σημειώνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε σαφές μήνυμα ότι το κυπριακό είναι ευρωπαϊκό ζήτημα.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της χθεσινής άτυπης συνόδου του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών των 27 με πρόσκληση και παρουσία στο γεύμα εργασίας του Υπουργού εξωτερικών της Τουρκίας Χακάν Φιντάν, ο κύριος Λετυμπιώτης αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη πού επέδειξαν οι εταίροι στην Κύπρο και για στήριξη «ενδεχομένως πέραν του αναμενομένου», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Την ίδια ώρα, σε αποτίμηση στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων για την χθεσινή συνεδρία ο Εκπρόσωπος είπε ότι η πλειοψηφία των μελών της ΕΕ τοποθετήθηκε με σαφήνεια. «Η συντριπτική πλειοψηφία των κρατών-μελών τοποθετήθηκε με σαφήνεια και η στάση τους ήταν εντός του πλαισίου των Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του περασμένου Απριλίου και των Ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνώ», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More