Friday, September 27, 2024
Home » Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή

Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή

0 comments

Θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών η Βουλή – Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επαναβεβαιώνει την προσήλωσή της στη θωράκιση των δημοκρατικών θεσμών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Δημοκρατίας, με πρωτοβουλία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, της οποίας η Βουλή είναι ενεργό μέλος από το 1978, σύμφωνα με προ ημερησίας διάταξης αναφορά την οποία ανέγνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

Advertisement

Τόνισε ότι ένας από τους πυλώνες για την ύπαρξη μιας εύρωστης δημοκρατίας είναι οι ενεργοί, ενημερωμένοι πολίτες, με γνώσεις βασισμένες σε αντικειμενικά δεδομένα, σημειώνοντας όμως ότι ο κίνδυνος που αναδύεται είναι η δυνατότητα χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για χειραγώγηση της κοινής γνώμης, μέσω της δημιουργίας και διάδοσης ψευδών, παραπλανητικών ή και deep-fake ειδήσεων και δεδομένων, τα οποία βλάπτουν τους δημοκρατικούς θεσμούς και το δημόσιο συμφέρον.

“Σε αυτό το σημείο αναδεικνύεται ο καίριος ρόλος των κοινοβουλίων ως πυλώνας προάσπισης της δημοκρατίας, μέσω της ψήφισης κατάλληλων νομοθετικών ρυθμίσεων και της δημιουργίας ενός αποτελεσματικού ρυθμιστικού πλαισίου, ώστε τα κράτη να κατορθώσουν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της τεχνολογικής προόδου, περιορίζοντας τους κινδύνους”, είπε.

Η Βουλή «επαναβεβαιώνει τη δέσμευσή της να συνεχίσει να λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δημοκρατικών θεσμών στη βάση των αρχών της διαφάνειας, της νομιμότητας, της διασφάλισης της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας, με στόχο την ευημερία όλων των Κυπρίων πολιτών».

Θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για τον παιδικό καρκίνο η Βουλή

Με χρυσό χρώμα θα φωταγωγηθεί το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων με αφορμή την εκστρατεία για τον παιδικό καρκίνο «Go Gold in September for Childhood Cancer» τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με προ ημερησίας διατάξεως αναφορά την οποία ανέγνωσε ο Προεδρεύων της Βουλής Ζαχαρίας Κουλίας.

Ο Χρυσός Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στα γενναία παιδιά και στις οικογένειές τους που αντιμετωπίζουν την αδιανόητη πρόκληση του παιδικού καρκίνου και αποτελεί μια καλή ευκαιρία, για να ενημερωθούμε, να προβληματιστούμε και κυρίως να αναλάβουμε δράση, είπε.

“Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου από ασθένεια στα παιδιά παγκοσμίως. Ωστόσο, παρά το γεγονός αυτό, η έρευνα λαμβάνει δυσανάλογα χαμηλό ποσοστό της παγκόσμιας χρηματοδότησης”, ανέφερε.

Ο κ. Κουλίας ανέφερε πως κάθε παιδί που παλεύει με τον καρκίνο έχει ένα όνομα, ένα πρόσωπο, μια οικογένεια και όνειρα που αξίζουν να εκπληρωθούν και ότι το κουράγιο και η αποφασιστικότητά τους είναι απίστευτα, αλλά δεν πρέπει να δίνουν μόνοι τους αυτόν τον αγώνα.

Ανακοίνωσε εξάλλου πως με αφορμή την εκστρατεία «Go Gold in September for Childhood Cancer» το κτίριο της Βουλής των Αντιπροσώπων θα φωταγωγηθεί με χρυσό χρώμα για ενίσχυση των φωνών των παιδιών αυτών, στηρίζοντας τις δράσεις τόσο Παγκύπριου Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδοογκολογικής Μονάδας όσο και του Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More