Friday, November 15, 2024
Home » Η σκιώδης Κυβέρνηση, ο Φαίδωνας και οι κινήσεις Αννίτας

Η σκιώδης Κυβέρνηση, ο Φαίδωνας και οι κινήσεις Αννίτας

0 comments

Συμβούλιο Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου ή αλλιώς σκιώδες Υπουργικό Συμβούλιο. Μια εξαγγελία της Αννίτας Δημητρίου από την ημέρα ανάληψης της προεδρίας του κόμματος, ανακοινώθηκε επίσημα το περασμένο Σάββατο στο πλαίσιο της συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του κόμματος. Μια κίνηση η οποία στοχεύει σε δύο άξονες:

>>Στην εικόνα της προέδρου του κόμματος αλλά και του ΔΗΣΥ ως απάντηση στην κριτική που δέχεται συχνά η Πινδάρου για απουσία πολιτικής πυξίδας και έλλειψη πολιτικής βαρύτητας

>> Στην «οχύρωση» της Αννίτας Δημητρίου εσωκομματικά με διεύρυνση ουσιαστικά του κύκλου των συνεργατών της, στους οποίους η ίδια ανέθεσε ένα χαρτοφυλάκιο παραγωγής πολιτικής. Ουσιαστικά όμως, θα είναι και άτομα που θα θεωρούνται του περίγυρου της, ενισχύοντας στην όποια εσωκομματική αμφισβήτηση.

Σε ο,τι αφορά το πρώτο σκέλος, δηλαδή την παραγωγή πολιτικής, ασφαλώς είναι μία κίνηση που μπορεί να βοηθήσει και να καλύψει αρκετές από τις αδυναμίες που επισημαίνονται ως κριτική στη σημερινή ηγεσία του κόμματος. Στον κατάλογο των 23 ατόμων, περιλαμβάνονται αξιόλογες προσωπικότητες με επαγγελματική εμπειρία και γνώσεις που μπορούν να βοηθήσουν. Δεν έλειψε βέβαια και η εσωκομματική μουρμούρα για κάποιες από τις επιλογές που έγιναν.

Η δημιουργία του σκιώδους Υπουργικού Συμβουλίου, ήταν και μία κίνηση που ήθελε να στείλει το μήνυμα της διεύρυνσης του κόμματος και του ανοίγματος της ομπρέλας σε ο,τι αφορά την παραγωγή πολιτικής, Επί της ουσίας, πρόκειται για άτομα όμως που ανήκουν στον χώρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Την ίδια ώρα βέβαια, ακούγονται ως ψίθυροι και η δυσαρέσκεια πολλών βουλευτών του κόμματος, οι οποίοι αγνοήθηκαν. Η παραγωγή πολιτικής του κόμματος εφαρμόζεται πρακτικά και στις διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές και θα μπορούσαν οι βουλευτές των διαφόρων επιτροπών να αξιοποιηθούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη σκιώδη Κυβέρνηση της Αννίτας Δημητρίου.

Δεύτερο σημείο αναφοράς της προχθεσινής συνεδρίας του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, το «κλείσιμο» του κεφαλαίου διαγραφών των μελών του κόμματος που είναι στο Υπουργικό Συμβούλιο του Νίκου Χριστοδουλίδη. Είναι η πρώτη φορά που η Αννίτα Δημητρίου ήταν ξεκάθαρη και κάθετη στο συγκεκριμένο θέμα, βάζοντας οριστικά τελεία.

Σίγουρα, το άνοιγμα του συγκεκριμένου κεφαλαίου τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα εξυπηρετούσε οτιδήποτε το κόμμα. Αντίθετα μπορεί να επανάφερέ την εσωστρέφεια. Νομική γνωμάτευση επί του θέματος δεν υπάρχει. Αυτό το οποίο ο νομικός σύμβουλος του κόμματος Χρίστος Τριανταφυλλίδης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας απάντησε, όταν ρωτήθηκε προφορικά, ήταν ότι ήθελε να του σταλεί γραπτώς το αίτημα για να τοποθετηθεί διότι πιθανόν να εγείρονται κάποια σοβαρά νομικά ζητήματα σ αυτό το χρονικό στάδιο.

Σε κάθε περίπτωση, εκεί που κρίνεται για ακόμα μια φορά η ηγεσία του ΔΗΣΥ είναι στο γεγονός ότι άφησε το συγκεκριμένο θέμα να αιωρείται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα μπορούσε να το είχε κλείσει οριστικά και αμετάκλητα πολύ νωρίτερα. Το άφησε όμως να αιωρείται και το έβρισκε κατά καιρούς συνεχώς μπροστά της από μία μερίδα συναγερμικού κόσμου που επιθυμεί πιο σκληρή γραμμή με την Κυβέρνηση και καμία επαφή με τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή σίγουρα δεν εξυπηρετεί την Αννίτα Δημητρίου να ξύσει τη συγκεκριμένη πληγή. Δεν είναι δεδομένο ότι η απόφαση του Σαββάτου συνδέεται και με τον κυριακάτικο καφέ του Νίκου Χριστοδουλίδη στην Πινδάρου, ούτε μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι έχει σχέση με τα όσα ειπώθηκαν μεταξύ των δύο στη συνάντηση του Προεδρικού.

Είναι όμως δεδομένο για την πρόεδρο του ΔΗΣΥ ότι έχει ανάγκη τις «χριστοδουλιδικές» ψήφους στις βουλευτικές εκλογές. Αυτό εξάλλου ήταν ξεκάθαρο και μέσα από τις τοποθετήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του Πολιτικού Γραφείου. Άρα η συνέχιση της συζήτησης του συγκεκριμένου θέματος, δεν θα την εξυπηρετούσε. Αντίθετα, κρατώντας τους «χριστοδουλιδικούς» κοντά στο κόμμα, ενισχύεται και η ίδια εσωκομματικά. Θα υπάρξουν απώλειες «αβερωφικών» ψήφων στις βουλευτικές εκλογές; Μπορεί.

Το σκηνικό προς το παρόν στο στρατόπεδο της δεξιάς παραμένει εξαιρετικά ρευστό και θολό και δεν έχει να κάνει μόνο με το 2026 αλλά και το 2028. Ο χρόνος θα δώσει απαντήσεις

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More