Friday, September 27, 2024
Home » Η ε/κ πλευρά απέχει από επίλυση του Κυπριακού, ισχυρίστηκε ο Τορέ

Η ε/κ πλευρά απέχει από επίλυση του Κυπριακού, ισχυρίστηκε ο Τορέ

0 comments

Η ε/κ πλευρά απέχει από επίλυση του Κυπριακού, ισχυρίστηκε ο Τορέ – Τι λένε στα κατεχόμενα

Ο «πρόεδρος» της «βουλής» στα κατεχόμενα, Ζορλού Τορέ, εξέδωσε ανακοίνωση απαντώντας στη δήλωση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν μπορεί να αποτελεί κανονικότητα για την Κύπρο ως μέλος της ΕΕ.

Advertisement

Σε γραπτή δήλωση, ισχυρίστηκε ότι η κ. Δημητρίου «αγνόησε τον αγώνα του τουρκικού λαού της Κύπρου για την ύπαρξη του αλλά και την τδβκ που είναι ένα σημαντικό αποτέλεσμα αυτού του αγώνα».

Υποστήριξε ότι η δήλωση «έδειξε για άλλη μια φορά πόσο απέχει η ελληνοκυπριακή πλευρά από την επίλυση του προβλήματος που οι ίδιοι δημιούργησαν στην Κύπρο».

Επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι το Κυπριακό λύθηκε το 1974 και ότι από το 1983 υπάρχουν «δύο κυρίαρχα ισότιμα κράτη στο νησί».

«Αυτό ακριβώς είναι το φυσιολογικό», είπε.

Η «ελληνοκυπριακή διοίκηση», πρόσθεσε, αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία, «δεν έχει καμία εξουσία και ικανότητα να εκπροσωπεί τους Τουρκοκύπριους», ισχυριζόμενος ότι τα δικαιώματα των Τ/κ έτυχαν σφετερισμού, «υποβλήθηκαν σε σφαγές και αναγκάστηκαν να ζουν σε απομόνωση από το 1963, ίδρυσαν την τδβκ για να προστατεύσουν την ύπαρξη, την ασφάλεια και την ελευθερία τους, ασκώντας το δικαίωμά τους στην αυτοδιάθεση που απορρέει από τις Συνθήκες του 1960».

«Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το κράτος μας», ανέφερε.

Κάλεσε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη «να αποδεχθούν την πραγματικότητα» και είπε ότι η «μόνη λύση στην Κύπρο είναι να συνεργαστούμε ως δύο κυρίαρχα κράτη στο νησί σε σχέσεις καλής γειτονίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More