Tuesday, September 17, 2024
Home » «Η εικόνα του νεκρού Τάσου μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα» λέει ο Λετυμπιώτης

«Η εικόνα του νεκρού Τάσου μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα» λέει ο Λετυμπιώτης

0 comments

«Η εικόνα του νεκρού Τάσου μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα» λέει ο Λετυμπιώτης – Μήνυμα 28 χρόνια από τη δολοφονία του

Ήταν μόλις 24 ετών, τον περίμενε σπίτι η σύζυγός του έγκυος, αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ΚωνσταντίνοςΛετυμπιώτης για τον Τάσο Ισαάκ.

Advertisement

Σε μήνυμά του αναφέρεται στα τραγικά γεγονότα της μέρας και την άνανδρη δολοφονία του αδικοχαμένου νέου.

Όπως αναφέρει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Τάσος Ισαάκ συμμετείχε σε μια ειρηνική πορεία επτά χιλιάδων μοτοσυκλετιστών που ξεκίνησε από το Βερολίνο, διεκδικώντας το αυτονόητο, το δικαίωμα επιστροφής, την απαλλαγή της κατοχής στην ίδια τους την πατρίδα.

  • «Τον σκότωσαν οι σκύλοι» – Μια συζήτηση με τον πατέρα του Τάσου Ισαάκ

Είδε ένα φίλο του να καταδιώκεται από τους Τούρκους. Θα μπορούσε να το αγνοήσει, να φύγει και να συνεχίσει τη ζωή του. Ήταν άλλωστε μόλις 24 ετών και η γυναίκα του έγκυος.

Όχι, ο Τάσος έτρεξε για να βοηθήσει τον φίλο του, έκανε αυτό που η συντριπτική πλειοψηφία από εμάς ενδεχομένως να τρέμαμε να κάνουμε.

Κι εκεί, οι τούρκοι τον εγκλώβισαν στο συρματοπλέγμα και επί 15 λεπτά τον κτυπούσαν ανηλεώς στο κεφάλι με ξύλα, πέτρες και σιδερένιους λοστούς. Όταν οι σύντροφοί του κατάφεραν επιτέλους να τον απεγκλωβίσουν, ήταν πια αργά.

Συνάντησε τον θάνατο – σε μια από τις βιαιότερες και απεχθέστερες μορφές του – στη Δερύνεια, στις 11 Αυγούστου 1996.

Στις 24 Ιουνίου 2008, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκρινε ένοχη την Τουρκία για τη δολοφονία του Τάσου Ισαάκ, βάσει του άρθρου 2 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προάσπιση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και των Θεμελιωδών Ελευθεριών.

Όπως αναφέρει ο κ. Λετυμπιώτης, 28 χρόνια έχουν περάσει από τον θάνατο του Τάσου Ισαάκ. Η στυγερή δολοφονία του αποτελεί μέχρι σήμερα μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης μας ιστορίας.

«Η εικόνα του νεκρού Τάσου μας στοιχειώνει μέχρι σήμερα, τραγική και βάναυση υπόμνηση της βαρβαρότητας του Αττίλα, της συνεχιζόμενης κατοχής» καταλήγει.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More