Sunday, October 20, 2024
Home » Η Αννίτα μέσα από συμπληγάδες- Οι εκ δεξιών πιέσεις του ΔΗΣΥ

Η Αννίτα μέσα από συμπληγάδες- Οι εκ δεξιών πιέσεις του ΔΗΣΥ

0 comments

Ο Ανδρέας Θεμιστοκλέους προανήγγειλε την προηγούμενη βδομάδα σε Podcast που ήταν καλεσμένος τη δημιουργία πολιτικού κινήματος,. Ο Χριστόφορος Τορναρίτης συνεχίζει τις… διαδικτυακές παρεμβάσεις του προετοιμάζοντας το έδαφος για είσοδο του στην πολιτική διεκδικώντας ψήφο στις βουλευτικές εκλογές.

Η φημολογία για ίδρυση κόμματος από υποστηρικτές του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ποτέ δεν έσβησε, ενώ παράλληλα το ΕΛΑΜ, όπως φάνηκε και στις ευρωεκλογές, διατηρεί μια δυναμική που μπορεί να φέρει επιπλέον ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό.

Κοινή συνισταμένη όλων των πιο πάνω, είναι ότι αποτελούν κομματικούς χώρους οι οποίοι απευθύνονται στο κοινό της δεξιάς. Σε μία πληθυσμιακή ομάδα, την οποία στο παρελθόν κάλυπτε σχεδόν κατ’ αποκλειστικότητα, ο Δημοκρατικός Συναγερμός και οποίος τα τελευταία χρόνια δέχεται ασφυκτική πίεση εκ των δεξιών του από το ΕΛΑΜ προς το οποίο καταγράφει σημαντικές διαρροές ποσοστών.

Η πρόθεση δημιουργίας νέων κομματικών χώρων οι οποίοι και αυτοί θα κινούνται γύρω και δεξιότερα του ΔΗΣΥ, αυξάνει ακόμα περισσότερο την πίεση στην ηγεσία της Πινδάρου ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Η εκλογική αναμέτρηση του Μάη του 2026 είναι η πιο κρίσιμη μάχη επιβίωσης για την Αννίτα Δημητρίου η οποία θα πρέπει να αντέξει σε ακόμα πιο δύσκολα δεδομένα από αυτά των ευρωεκλογών.

Ένα κακό αποτέλεσμα στις βουλευτικές ουσιαστικά κλείνει το δρόμο στις όποιες φιλοδοξίες της Αννίτας Δημητρίου και όσων βλέπουν στο πρόσωπο της το όχημα που θα επαναφέρει τον ΔΗΣΥ στην εξουσία. Ταυτόχρονα όμως θέτει εν αμφιβόλω και την θέση της ως προέδρου του κόμματος και οδηγεί σε νέες περιπέτειες τον ΔΗΣΥ. Υπό αυτά τα δεδομένα, οι προκλήσεις για την Αννίτα Δημητρίου πρωτίστως και για ολόκληρη την ηγεσία του κόμματος, είναι τεράστιες ενόψει της συνέχειας.

>> Περισσότερα στον έντυπο Φιλελεύθερο

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More