Wednesday, October 16, 2024
Home » Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για το άτυπο δείπνο των ηγετών με Γκουτέρες

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών για το άτυπο δείπνο των ηγετών με Γκουτέρες

0 comments

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών μετά το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη – Λύπη Γκουτέρες ότι παρά τις προσπάθειες Ολγκίν «δεν βρέθηκε κοινό έδαφος για πορεία προς τα εμπρός»

Τη λύπη του για το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες της Προσωπικής του Απεσταλμένης και την εμπλοκή της με τους δύο ηγέτες, τους πολιτικούς παράγοντες και την κοινωνία των πολιτών στο νησί, τις εγγυήτριες δυνάμεις και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα, δεν βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των ηγετών για την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό, εξέφρασε μέσω της ανακοίνωσης που εξέδωσε αμέσως μετά το άτυπο δείπνο ο Γενικό Γραμματέας του ΟΗΕ.

Advertisement

«Οι ηγέτες συμφώνησαν να έχουν μια άτυπη συνάντηση σε διευρυμένη μορφή στο εγγύς μέλλον, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, για να συζητήσουν την πορεία προς τα εμπρός. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στην Κύπρο για να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανοίγματος νέων διελεύσεων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

  • Συναντήσεις με εγγυήτριες δυνάμεις και τετ α τετ ηγετών στην Κύπρο το αποτέλεσμα του άτυπου δείπνου

Η ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών μετά το άτυπο δείπνο που παρέθεσε ο Γκουτέρες σε Χριστοουλίδη και Τατάρ:

Ο Γενικός Γραμματέας παρέθεσε σήμερα ανεπίσημο δείπνο με τον ηγέτη της ελληνοκυπριακής κοινότητας, κ. Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, κ. Ερσίν Τατάρ.

Ο Γενικός Γραμματέας υπενθύμισε τη δέσμευση της Προσωπικής του Απεσταλμένης για την Κύπρο, κας María Angela Holguín Cuéllar, η οποία του υπέβαλε την τελική της έκθεση τον Ιούλιο. Εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι παρά τις προσπάθειες της Προσωπικής του Απεσταλμένης και την εμπλοκή της με τους δύο ηγέτες, τους πολιτικούς παράγοντες και την κοινωνία των πολιτών στο νησί, τις εγγυήτριες δυνάμεις και την ευρύτερη διεθνή κοινότητα, δεν βρέθηκε κοινό έδαφος μεταξύ των ηγετών για την πορεία προς τα εμπρός στο Κυπριακό.

Ο Γενικός Γραμματέας ενθάρρυνε τους ηγέτες να εξετάσουν πώς να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους και να αποκαταστήσουν την εμπιστοσύνη ώστε να επιτρέψουν την κίνηση που θα οδηγήσει σε διευθέτηση.

Οι ηγέτες συμφώνησαν να έχουν μια άτυπη συνάντηση σε διευρυμένη μορφή στο εγγύς μέλλον, υπό την αιγίδα του Γενικού Γραμματέα, για να συζητήσουν την πορεία προς τα εμπρός. Συμφώνησαν επίσης να συναντηθούν στην Κύπρο για να διερευνήσουν τη δυνατότητα ανοίγματος νέων διελεύσεων.

Ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε τη συνεχιζόμενη σταθερή δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για ειρηνική επίλυση του Κυπριακού, προς όφελος όλων των Κυπρίων και των μελλοντικών γενεών.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More