Wednesday, October 16, 2024
Home » Ευχαριστίες ΠτΒ προς Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την στήριξή του προς την Κύπρο

Ευχαριστίες ΠτΒ προς Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την στήριξή του προς την Κύπρο

0 comments

Ευχαριστίες ΠτΒ προς Πατριάρχη Αλεξανδρείας για την στήριξή του προς την Κύπρο – Όσα είπαν σε συνάντηση

Ευχαριστίες για την πολύτιμη στήριξή του προς την Κύπρο και τον λαό της στον αγώνα που διεξάγει εδώ και πενήντα χρόνια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, εξέφρασε την Τρίτη η Πρόεδρος της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου προς τον Πάπα καιΠατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, η κ. Δημητρίου είχε την Τρίτη, κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρο Β’, ο οποίος πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο. Παρών στη συνάντηση ήταν ο βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου, επικεφαλής της αντιπροσωπίας της Βουλής στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, αναφέρεται.

«Καλωσορίζοντας τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής στη Βουλή των Αντιπροσώπων, η κ. Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για την πολύτιμη στήριξή του προς την Κύπρο και τον λαό της στον αγώνα που διεξάγει εδώ και πενήντα χρόνια για τερματισμό της τουρκικής κατοχής και εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, σύμφωνα με τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’, προστίθεται, «μετέφερε το μήνυμα της αγάπης και της ειρήνης στον Κυπριακό λαό, ευχόμενος να επέλθει δικαιοσύνη στον μακροχρόνιο αγώνα του». Εξέφρασε «συγκίνηση» για την παρούσα επίσκεψή του στην Κύπρο, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την ενθρόνισή του ως Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής και αναφέρθηκε στο σημαντικό ποιμαντορικό και φιλανθρωπικό έργο που επιτελείται όλα αυτά τα χρόνια στην Αίγυπτο, αλλά και σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο, αναφέρεται.

Σημειώνεται ότι, προ της συνάντησης, ο Πατριάρχης κ.κ. Θεόδωρος Β’ υπέγραψε το Βιβλίο Επισκεπτών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More