Thursday, October 3, 2024
Home » Ευσταθίου: Να γίνει κατακραυγή η υπόθεση Ασάνζ

Ευσταθίου: Να γίνει κατακραυγή η υπόθεση Ασάνζ

0 comments

Συζήτηση για τις συνέπειες της κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ στον αγώνα για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη ΚΣΕΕ

Η υπόθεση του Τζούλιαν Ασάνζ πρέπει να λειτουργήσει σαν κατακραυγή απέναντι στην ανοχή και ευκολία με την οποία οι Ευρωπαίοι πολίτες αποδέχονται την καταπάτηση των βασικών τους ελευθεριών και την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους, για χάρη της πολιτικής ορθότητας, δήλωσε ο Βουλευτής Κωστής Ευσταθίου σε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Τέταρτου Μέρους της Συνόδου 2024 της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), στη συζήτηση για τις συνέπειες της κράτησης του Τζούλιαν Ασάνζ στον αγώνα για υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Advertisement

  • Τζούλιαν Ασάνζ: Ο χάκερ που έγινε σύμβολο και η «Οδύσσεια» μέχρι την αποφυλάκιση

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής ο κ. Ευσταθίου επεσήμανε ότι η άδικη και δυσανάλογα σκληρή μεταχείριση του Julian Assange, αποτελεί τροχοπέδη στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα στην ελευθερία του Τύπου, της έκφρασης και πληροφόρησης.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η δυσανάλογα σκληρή μεταχείριση που υπέστη ο Τζούλιαν Ασάνζ ήταν αποκαλυπτική της δυσλειτουργίας των δημοκρατικών θεσμών και των ανεπίτρεπτων κυβερνητικών πρακτικών, ιδιαίτερα όταν από την αποκάλυψη της αλήθειας κινδυνεύουν μεγάλα συμφέροντα. Επιπλέον, όπως επισήμανε ο Κύπριος βουλευτής, η περίπτωση αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία κλίματος φόβου με στόχο την αυτολογοκρισία και φίμωση των ΜΜΕ.

Ο κ. Ευσταθίου πρόσθεσε ότι, η αποκάλυψη της αλήθειας δεν πρέπει να διώκεται με την πρόφαση της απειλής για την εθνική ασφάλεια, αντίθετα, «οφείλουμε να προστατεύσουμε την αποκάλυψη απόρρητων πληροφοριών στα πλαίσια άσκησης του δικαιώματος στην πληροφόρηση, πρώτιστα μέσω της αυτορρύθμισης και των αρχών της λογοδοσίας και της διαφάνειας».

Στην περίπτωση του Τζούλιαν Ασάνζ, αποδείχθηκε ότι οι διαδικασίες ποινικής δίωξης χρησιμοποιήθηκαν για καταστολή του δικαιώματός του στην ελευθερία της έκφρασης και πληροφόρησης, κατά παράβαση κάθε αρχής κράτους δικαίου, είπε ο κ. Ευσταθίου.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise