Friday, October 4, 2024
Home » Ερχιουρμάν:Χωρίς μεγάλες προσδοκίες από το άτυπο δείπνο

Ερχιουρμάν:Χωρίς μεγάλες προσδοκίες από το άτυπο δείπνο

0 comments

Ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν δήλωσε πως «ο διάλογος είναι πάντα καλός. Όλα τα είδη διαλόγου είναι θετικά, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες»

Δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας πως πριν μεταβεί ο ίδιος στην ΝΥ για τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε μιλήσει για κινητικότητα στο Κυπριακό.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι «ο διάλογος είναι πάντα καλός. Όλα τα είδη διαλόγου είναι θετικά, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες».

Σημείωσε ότι το πώς θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν βασίζεται σε ερμηνείες και υπενθύμισε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση στην Κύπρο είναι μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα. «Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά αν ο ΓΓ πρόκειται να στήσει ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να στήσει ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων σε άλλο έδαφος αν δεν αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις».

Είπε, επίσης, ότι στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ξεκινούν με τις λέξεις «η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμη. Το ίδιο λέει και για τον νότο. Η κατάσταση σε ολόκληρο το νησί δεν είναι βιώσιμη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise