Friday, September 20, 2024
Home » Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση, λέει ο ΓΔ του Υπ. Γεωργίας

Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση, λέει ο ΓΔ του Υπ. Γεωργίας

0 comments

Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση, λέει ο ΓΔ του Υπ. Γεωργίας – Τι είπε στο Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων του 1974 στην Περιστερώνα

Εργαζόμαστε για τερματισμό της κατοχής, την επανένωση της πατρίδας μας μέσω της επίτευξης μιας ειρηνικής λύσης του κυπριακού προβλήματος, τόνισε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Ανδρέα Γρηγορίου σε επιμνημόσυνο λόγο την Κυριακή στο Εθνικό Μνημόσυνο Πεσόντων του 1974 στην Περιστερώνα.

Advertisement

«Όπως έχει διακηρύξει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, κύριο μέλημά μας είναι να εργαστούμε με όλες μας τις δυνάμεις, για να επιτύχουμε μια λύση για ένα κράτος ανεξάρτητο και πραγματικά κυρίαρχο, απαλλαγμένο από τις όποιες αναχρονιστικές εγγυήσεις και την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων», υπογράμμισε.

Μιας λύσης, σύμφωνα με τον κ. Γρηγορίου, «που θα πρέπει να βασίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας και να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Η βαριά κληρονομιά που τιμούμε σήμερα μάς υπαγορεύει το καθήκον μας, να αγωνιστούμε αταλάντευτα για τον τερματισμό της κατοχής, την ενότητα του κράτους, τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του συνόλου του κυπριακού λαού», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στους ήρωες της Περιστερώνας, ο κ. Γρηγορίου ότι σήμερα, μνημονεύουμε και τιμούμε πέντε ηρωικούς νεκρούς, τον Χαράλαμπο Πάλμα, τον Κώστα Ανδρέου, τον Ανδρέα Πηλαβά, τον Δώρο Χαραλάμπους και τον Γεώργιο Πάντζιαρο, οι οποίοι ορμώμενοι από την Περιστερώνα έσπευσαν στο μέτωπο και υπερασπίστηκαν την πατρίδα και την ελευθερία μπροστά στην επέλαση των ορδών του «Αττίλα».

«Τους λεβέντες που έτρεξαν χωρίς να διστάσουν στιγμή, και τη δύσκολη εκείνη ώρα στάθηκαν όρθιοι και πολέμησαν, για να φράξουν το δρόμο στους εισβολείς και τους κατακτητές» και «ήταν έτοιμοι να δώσουν και τη ζωή τους ακόμα, για την πατρίδα και την ελευθερία», πρόσθεσε.

Είπε ακόμη ότι σήμερα «απευθύνουμε δέηση για ανεύρεση τριών αγνοουμένων μας από την Περιστερώνα, τα ίχνη των οποίων χάθηκαν τον μαύρο Ιούλιο του 1974 και η τύχη τους δεν έχει ακόμη διακριβωθεί, προσθέτοντας ότι αυτοί είναι οι Ανδρέας Παπατρύφωνος, Μάμας Κυριάκου Τσιακλή και Κυριάκος Χατζημάμα.

«Οι δικοί σας άνθρωποι δεν δίστασαν να δώσουν ως αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή, δίνοντας σε εσάς, αλλά και σε όλους εμάς, το δικαίωμα να αισθανόμαστε υπερήφανοι», κατέληξε.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More