Saturday, September 28, 2024
Home » Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει Γενικό Ελεγκτή – Πώς απαντά η Κυβέρνηση

Επιμένει ο Κουλίας να διορίσει Γενικό Ελεγκτή – Πώς απαντά η Κυβέρνηση

0 comments

Την επιμονή του βουλευτή Ζαχαρία Κουλία να διορίσει Γενικό Ελεγκτή όταν θα ασκεί, από μεθαύριο το μεσημέρι, τα καθήκοντα του προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, σχολίασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι η στοιχειώδης λογική υπαγορεύει ότι ο εκάστοτε προεδρεύων της Δημοκρατίας αντικαθιστά και δεν υποκαθιστά, κατά την απουσία του, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε λυπηρό και μόνο το γεγονός ότι γίνεται αυτή η συζήτηση, σημειώνοντας ότι ο προεδρεύων της Δημοκρατίας δεν μπορεί να ασκήσει, κατά τρόπο καταχρηστικό, την εξουσία που του δίδει το Σύνταγμα και δεν μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν θα παραβιάσει αυτή την αρχή, ο Γιάννης Αντωνίου επιβεβαίωσε ότι χθες βράδυ είχε, με δική του πρωτοβουλία, τηλεφωνική επικοινωνία με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ, κατά την οποία, όπως είπε, “συμφώνησαν ότι διαφωνούν”.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο, ο κ. Κουλίας προειδοποίησε ότι “εάν την Τετάρτη η ώρα 12 και 20 δεν διορίσουν Γενικό Ελεγκτή, θα τον διορίσω εγώ”.“Εχω”, είπε, “συγκεκριμένα πρόσωπα από την Ελεγκτική Υπηρεσία υπόψιν μου, στα οποία θα αποταθώ”.

Ο Ζαχαρίας Κουλίας επέκρινε, επίσης, την προεδρεύουσα της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, Αννίτα Δημητρίου, για τη σπουδή που, όπως είπε, επέδειξε να υπογράψει αμέσως την απόφαση του Ανωτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου για αποπομπή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη από την Ελεγκτική Υπηρεσία.

“Οι συνάδελφοι μου και η Επιτροπή πρέπει να εκτελεί το έργο της, τους καλώ να διορίσουν. Εξάλλου δεν είναι καμιά δυσκολία να επιλέξουν έναν σωστό άνθρωπο κατά τη γνώμη τους να τον βάλουν. Αν έχουν καμιά δυσκολία έχω γραμμή σωστών ανθρώπων να διορίσουν¨, τόνισε.

Πηγή: Φilenews

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise