Thursday, September 19, 2024
Home » Επικρίνει την πολιτική για απευθείας σχέσεις, πτήσεις και εμπόριο ο Ερχιουρμάν

Επικρίνει την πολιτική για απευθείας σχέσεις, πτήσεις και εμπόριο ο Ερχιουρμάν

0 comments

Επικρίνει την πολιτική για απευθείας σχέσεις, πτήσεις και εμπόριο ο Ερχιουρμάν – Τι αναφέρει

Ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (ΡΤΚ), Τουφάν Ερχιουρμάν, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επέκρινε την πολιτική της τ/κ πλευράς σχετικά με τη φόρμουλα που προωθεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ για απευθείας σχέσεις, απευθείας πτήσεις και το απευθείας εμπόριο.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Κίπρις Ποστασί» γράφει ότι ο κ. Ερχιουρμάν αμφισβήτησε κατά πόσο η φόρμουλα για απευθείας σχέσεις, πτήσεις και το απευθείας εμπόριο μπορεί να αποτελέσει βάση για την έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.

Επιπλέον, ο ηγέτης του ΡΤΚ επεσήμανε τις διαφωνίες μεταξύ του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και του «υπουργού Εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου σχετικά με το θέμα. Ο κ. Ερτουγρούλογλου φέρεται να δηλώνει ότι δεν αποδέχεται τη φόρμουλα για απευθείας σχέσεις, απευθείας πτήσεις και το απευθείας εμπόριο εκτός εάν αυτή συνοδεύεται από αναγνώριση, κάτι που ο Τατάρ δεν θεωρεί προϋπόθεση.

Ο κ. Ερχιουρμάν κατέληξε λέγοντας ότι, παρά τις όποιες διαφωνίες, τα κόμματα της τ/κ πλευράς παραμένουν ενωμένα στη μη ρεαλιστική προσέγγισή τους και στην επιθυμία τους για «μη λύση» ως «λύση» του Κυπριακού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More