Sunday, September 22, 2024
Home » Επικοινωνία ΠτΔ με Πρωθυπουργό Λιβάνου και Ισραήλ. «Ετοιμότητα Κύπρου» για διαμεσολάβηση

Επικοινωνία ΠτΔ με Πρωθυπουργό Λιβάνου και Ισραήλ. «Ετοιμότητα Κύπρου» για διαμεσολάβηση

0 comments

Επικοινωνία ΠτΔ με Πρωθυπουργό Λιβάνου και Ισραήλ – Εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή – Υπογράμμισε την ανάγκη για τερματισμό τέτοιων ενεργειών – Ετοιμότητα της Κύπρου να συνεχίσει να είναι αρωγός στις εν λόγω προσπάθειες – Γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Κωνσταντίνου Λετυμπιώτη

Ο Προεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Χριστοδουλιδης, είχε σήμερα το πρωί διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου, κ. Μικάτι καθώς και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, κ. Νετανιάχου.

Advertisement

Κατά τη διάρκεια των εν λόγω συνομιλιών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην περιοχή.

  • 14 τα θύματα στον ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό. Επιβεβαίωσε το θάνατο του Ιμπραήμ Ακίλ η Χεζμπολάχ
  • Έκκληση ΟΗΕ για αυτοσυγκράτηση στη Μέση Ανατολή, μετά το χτύπημα Ισραήλ στη Βηρυτό

Υπογράμμισε την ανάγκη για άμεσο τερματισμό των ενεργειών που δύναται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αποσταθεροποίηση αλλά και να έχουν ευρύτερες περιφερειακές επιπτώσεις. Τόνισε παράλληλα τη σημασία επίλυσης των διαφορών μέσω του διαλόγου και της αξιοποίησης της διπλωματίας, πάντοτε στο πλαισιο του σεβασμού των σχετικων ψηφισματων των ΗΕ και του διεθνους δικαιου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην ετοιμότητα της Κύπρου να συνεχίσει να είναι αρωγός στις εν λόγω προσπάθειες καθώς και στις επαφές μεταξύ των μερών, στη βάση των άριστων σχέσεων που διατηρεί με όλες τις χώρες της περιοχής αλλά και της πάγιας επιδίωξης της Κυπριακής Δημοκρατίας για επικράτηση συνθηκών ασφάλειας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More