Tuesday, September 17, 2024
Home » Επαναβεβαίωση δέσμευσης σε λύση εντός παραμέτρων ΗΕ από το Λονδίνο

Επαναβεβαίωση δέσμευσης σε λύση εντός παραμέτρων ΗΕ από το Λονδίνο

0 comments

Το Ηνωμένο Βασίλειο δηλώνει εκ νέου τη δέσμευσή του σε μία διαρκή, συνολική και δίκαιη λύση που ωφελεί όλους τους Κύπριους, εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών για μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα

Τη διατήρηση της πάγιας βρετανικής θέσης επί της λύσης του Κυπριακού βεβαίωσε η νέα κυβέρνηση του σερ Κιρ Στάρμερ με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του καινούριου Υφυπουργού Εξωτερικών Στίβεν Ντάουτι.

Advertisement

Με αφορμή την 50ή επέτειο από την εισβολή και έναρξη κατοχής του νησιού, ο αρμόδιος για θέματα Ευρώπης έγραψε ότι «για υπερβολικά πολύ καιρό τώρα ο λαός της Κύπρου είναι διαιρεμένος. Στην 50ή επέτειο των γεγονότων του 1974, τοΗνωμένο Βασίλειο δηλώνει εκ νέου τη δέσμευσή του σε μία διαρκή, συνολική και δίκαιη λύση που ωφελεί όλους τους Κύπριους, εντός των παραμέτρων των Ηνωμένων Εθνών για μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα».

«Προτρέπουμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν δεκτικότητα, ευελιξία και συμβιβαστική διάθεση και να εμπλακούν στις προσπάθειες των οποίων ηγούνται τα ΗΕ να επιτευχθεί μία λύση», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More