Wednesday, October 23, 2024
Home » Επανήλθε και για στεγαστικό ο Αβέρωφ

Επανήλθε και για στεγαστικό ο Αβέρωφ

0 comments

Τη δική του πρόταση για το στεγαστικό κατέθεσε μέσω του philenews οΑβέρωφ Νεοφύτου, μία μέρα μετά τη δημοσιογραφική διάσκεψη της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου. Ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ εστιάζει στην πρόταση του για την φορολογική μεταρρύθμιση και το ενιαίο οικογενειακό εισόδημα καθώς επίσης και στην προσφορά κατοικιών για να πέσουν και οι τιμές των ενοικίων.

Μια πρόταση η οποία έχει κάποιες διαφοροποιήσεις από τις θέσεις που κατατέθηκαν μέσω της δημοσιογραφικής διάσκεψης της Πινδάρου. Ο ίδιος ο Αβέρωφ Νεοφύτου καταθέτει τις απόψεις του και αυτά που πιστεύει, όμως, η διαφοροποίηση του επί των θέσεων που εκφράζει η νέα ηγεσία του ΔΗΣΥ, δεν μπορούν να περνούν απαρατήρητες. Ο Αβέρωφ Νεοφύτου τοποθετήθηκε με προσωπική δήλωση του και μετά το δείπνο στην Νέα Υόρκη αλλά για τα θέματα της οικονομίας και τα μέτρα της Κυβέρνησης.

Σε γραπτή δήλωση του χθες στο philenews ο Αβέρωφ Νεοφύτου, σημειώνει ότι το στεγαστικό αναδεικνύεται σταδιακά σ’ ένα από τα πιο καυτά ζητήματα για τους λαούς της Ευρώπης. Μεταξύ άλλων, αφού παραθέτει στοιχεία της Eurostat, ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, επισημαίνει ότι ενώ στη χώρα μας μόλις το 2,5% των νοικοκυριών χωρίς εξαρτώμενα παιδιά ανέφερε δυσκολίες ενοικίασης το 2023, για τα νοικοκυριά με εξαρτώμενα παιδιά, το ποσοστό αυτό αυξάνεται σημαντικά, στο 14,6%.

«Αυτή ακριβώς η διαφορά, που είναι σαφώς μεγαλύτερη από τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους, αναδεικνύει ότι τα νοικοκυριά με παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερες δυσκολίες στην εξεύρεση κατάλληλης κατοικίας με προσιτό ενοίκιο. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια καταφανή ανισότητα», προσθέτει και εξηγεί ότι αυτή η συζήτηση, με βάση και τα ευρωπαϊκά στατιστικά ευρήματα, αναδεικνύει ως αναγκαία μια γενναία φορολογική μεταρρύθμιση, που θα λαμβάνει υπ’ όψιν, πέραν του οικογενειακού εισοδήματος, τη σύνθεση και τις ανάγκες του κάθε νοικοκυριού.

Τονίζει επίσης ότι η πρότασή του για φορολόγηση του οικογενειακού εισοδήματος στη βάση της σύνθεσης της οικογένειας, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

«Η στήριξη των οικογενειών με παιδιά μέσω φοροελαφρύνσεων, στην ανεύρεση στέγης με προσιτό κόστος είναι επιβεβλημένη μεν, αλλά είναι η ασπιρίνη για την «ασθένεια». Η πραγματική θεραπεία θα προέλθει κυρίως από την αύξηση της προσφοράς κατοικιών, η οποία θα εξορθολογήσει την αγορά των ενοικίων. Στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή πρότεινα ένα μέρος από τα πλεονάσματα του Ταμείου Κοινωνικής Ασφάλισης (αντί να δίνονται σε αστόχευτες και ανελαστικές δαπάνες) να διατεθεί για την κατασκευή νέων κατοικιών», επισημαίνει.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ήταν χθες φιλοξενούμενος στην μεσημβρινή εκπομπή του ALHPA όπου μίλησε για την συνάντηση του με τον Νίκο Αναστασιάδη, τη σχέση του με την Αννίτα Δημητρίου αλλά και τις προεδρικές εκλογές του 2028.

«Υπήρχε μια περιρρέουσα ότι οι δυο ελέφαντες ή δεινόσαυροι τσακώνονται. Έγινε ότι έγινε το 2023, έγινε ότι έγινε μετά από το 2023. Καθάρισε στο στομάχι μου, καθάρισε η ψυχή μου. Δεν είμαι άνθρωπος που θα κρατώ βεντέτες για τις επόμενες δεκαετίες», είπε, σε σχέση με την αντιπαράθεση με τον Νίκο Αναστασιάδη, προσθέτοντας παράλληλα ότι οι οποιεσδήποτε προσωπικές κόντρες παραμένουν στο παρελθόν και ότι πρέπει να στέλνουν το μήνυμα ότι δεν δημιουργούν πρόβλημα στο κόμμα τους και στην κοινωνία

Είπε ακόμα ότι η τελευταία συνάντηση του με την Αννίτα Δημητρίου ήταν στς 31 του Ιούλη, πριν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Σε σχέση με το αν σκέφτεται τις Προεδρικές του 2028, και κατά πόσον ο εκάστοτε πρόεδρος του ΔΗΣΥ έχει προτεραιότητα έναντι άλλων, ο κ. Νεοφύτου αντιπαρέβαλε το τι προνοεί το καταστατικό.

«Όποιος ενδιαφέρεται και είναι μέλος του Συναγερμού. Είτε πρόεδρος είτε μέλος απλό δικαιούται να βάλει υποψηφιότητα για προεδρικός υποψήφιος. Κανένας πρόεδρος του κόμματος δεν έχει προτεραιότητα έναντι του οποιουδήποτε», είπε, ενώ σχολίασε και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

>> Πινδάρου κατά Ιωάννου

Η Πινδάρου επανήλθε χθες στο θέμα της στεγαστικής πολιτικής απαντώντας στον Υπουργό Εσωτερικών Κωσταντίνο Ιωάννου και στα όσα ανέφερε στην γραπτή δήλωση του προχθές, με την οποία απαντούσε στις προτάσεις του ΔΗΣΥ. «Δεν είπαμε ότι η στεγαστική πολιτική του κράτους είναι λανθασμένη. Αλλά εκτιμούμε πως είναι ανεπαρκής. Αυτή ήταν η εκτίμησή μας και πέρσι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλο χρόνο. Πλέον μιλάμε για στεγαστική κρίση. Ολοένα και περισσότεροι νέοι δεν μπορούν ούτε να δανειστούν ούτε να ενοικιάσουν», ανέφερε ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλάς.

Σημείωσε ακόμα πώς πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα, πολύ πιο γρήγορα. «Αυτό θέλουμε να αντιληφθεί η κυβέρνηση. Να βελτιώσουμε αυτά που έχουμε και να προσθέσουμε και άλλα. Με την αίσθηση του επείγοντος. Αλλιώς η στεγαστική κρίση θα οξύνεται.

Δεν είναι θέμα εντυπώσεων. Θέλουμε να συμβάλουμε με νέες ιδέες και πιο φιλόδοξες πολιτικές. Ας επικεντρωθούμε στην επίλυση του προβλήματος. Αυτή είναι η δική μας πρόθεση», καταλήγει.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More