Πρώτη αντίδραση Λευκωσίας για δασμούς Τραμπ – Άκρως ανησυχητική εξέλιξη, λέει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Αντωνίου
Άκρως ανησυχητική, χαρακτηρίζει η Λευκωσία την ανακοίνωση Τραμπ για επιβολήδασμών για εισαγωγές στις ΗΠΑ.
Advertisement
Μιλώντας στην Κρατική Τηλεόραση, ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ΓιάννηςΑντωνίου και ερωτηθείς κατά πόσο αγγίζουν την Κύπρο, ανέφερε ότι «οι εξαγωγές μας είναι περιορισμένες, αλλά είναι μια εξέλιξη άκρως ανησυχητική διότι δυναμιτίζει ουσιαστικά τις εμπορικές σχέσεις που υφίστανται εδώ και πάρα πολλά χρόνια ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον υπόλοιπο κόσμο».
- «Θέλουμε διαπραγματεύσεις, είμαστε έτοιμοι για αντίμετρα» – Πρώτη αντίδραση Φον ντερ Λάιεν για δασμούς
Όπως είπε ο κ. Αντωνίου, είναι ένα προηγούμενο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε πλέον με ιδιαίτερη προσοχή. «Σε ευρωπαικό επίπεδο υπήρξε ήδη η πρώτη αντίδραση από πλευράς της Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής ότι η ΕΕ θα απαντήσει σε αυτή την ενέργεια του αμερικανού Προέδρου. Υπάρχουν αντιδράσεις από χώρες σε όλο τον κόσμο».
- Αναλυτικά οι δασμοί Τραμπ ανά χώρα – Δείτε τους πίνακες που δημοσίευσε ο Λευκός Οίκος
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε πως πρέπει να δούμε συντεταγμένα πως ενεργούμε κάτω από αυτό το νέο καθεστώς που δημιουργείται.
«Είναι μια ανησυχητική εξέλιξη, την παρακολουθούμε, θα πρέπει να δούμε τις επόμενες μέρες τι νεότερα θα υπάρξουν. Αυτή είναι η πρώτη ενέργεια του αμερικανού Προέδρου γνωρίζοντας ότι ο ίδιος θα επιδιώξει μια διαπραγμάτευση» τόνισε.
Δείτε αναλυτικά τους πίνακες με τους δασμούς Τραμπ ανά χώρα:
1 του 4




Πηγή: Cyprus Times