Monday, September 16, 2024
Home » ΕΔΕΚ: Πάει σε Πολιτικό Συνέδριο

ΕΔΕΚ: Πάει σε Πολιτικό Συνέδριο

0 comments

Σε πολιτικό συνέδριο το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των επαρχιακών συνδιασκέψεων του κόμματος, προχωρεί η ΕΔΕΚ. Η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος συνήλθε την Τετάρτη το απόγευμα σε μια πολύωρη συνεδρία κατά την οποία έγινε αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της κάλπης της 9ης Ιουνίου. Η κατάληξη της συνεδρίας ήταν η απόφαση για την πραγματοποίηση ενός πολιτικού συνεδρίου όπου θα γίνει μία ενδελεχής ανασκόπηση της πορείας του κόμματο.

Όπως πληροφορούμαστε, κατά τη διάρκεια της συνεδρίας ζήτησαν και πήραν το λόγο αρκετά μέλη του συλλογικού οργάνου. Έγινε αυτοκριτική και ασκήθηκε κριτική, ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και οι σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη.

Η κριτική αφορούσε κυρίως την προεκλογική του κόμματος και το κατά πόσο τα μηνύματα της ΕΔΕΚ έφτασαν προς τους πολίτες. Κριτική όμως έγινε και σε ο,τι αφορά την παραγωγή πολιτικής από μέρους του κόμματος και ότι θα πρέπει το κόμμα να έχει προτάσεις και θέσεις τις οποίες να μπορεί να επικοινωνεί με την κοινωνία.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας εκφράστηκε και η θέση ότι η ΕΔΕΚ δικαιώθηκε με την διαφωνία της για διεξαγωγή την ίδια μέρα των ευρωεκλογών και των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η πραγματοποίηση των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ήταν λάθος, όπως αναφέρθηκε.

Σημείο αναφοράς και οι σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση παρόλο που δεν τέθηκε σε καμία περίπτωση θέμα για αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα. Η όλη συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στο πώς θα μπορεί να υπάρξει καλύτερη επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών και το πώς θα πρέπει να ακούγονται και οι θέσει και ανησυχίες της ΕΔΕΚ και για το Κυπριακό και για άλλα κοινωνικά θέματα.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος πήρε τελευταίος το λόγο κάνοντας τη δική του ανάγνωση για το αποτέλεσμα των εκλογών της 9ης Ιουνίου.

Η ΕΔΕΚ έδωσε χθες στη δημοσιότητα και τα ονόματα των κοινοβουλευτικών συνεργατών του κόμματος, καθώς επίσης και τις απολαβές τους.

Πρόκειται για τους:   

Έλενα Λυμπουρή Κοζάκου με ακαθάριστες απολαβές €3.378,65

Νίκος Σολωμού με ακαθάριστες απολαβές €3.156,86

Άντρη Σπύρου Ρουμπά με ακαθάριστες €2.935,08

Κυριάκος Παύλου με ακαθάριστες €2.380,62

Ζωή Χρυσοστόμου με ακαθάριστες €2.042,56

Γιάννης Ιωάννου με ακαθάριστες €2.042,56

Οικολόγοι: Στη δημοσιότητα έδωσαν χθες και οι Οικολόγοι τα ονόματα των κοινοβουλευτικών τους συνεργατών. Πρόκεται για τους:

Χρυσάνθη Λοΐζου: Μικτή Αμοιβή: 3.489,54 ευρώ.

Αλεξία Σακαδάκη: Μικτή Αμοιβή: 3.156,86 ευρώ.

Γιώργος Ηλιάδης: Μικτή Αμοιβή: 3.156,86 ευρώ.

Ελίνα Κολοκοτρώνη: 2.042,56 ευρώ.

Γαλάτεια Χριστοφή: 2.042,56 ευρώ.

ΔΗΠΑ: Συνεδρία Πολιτικής Επιτροπής

Την ερχόμενη βδομάδα ορίστηκε η συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου και της Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Παράταξης κατά τις οποίες θα γίνει η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Ιουνίου. Υπενθυμίζεται ότι λόγω του προβλήματος υγείας του Μάριου Καρογιάν είχαν αναβληθεί οι συνεδρίες των συλλογικών οργάνων του κόμματος και είχαν μεταφερθεί για το Σεπτέμβριο. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας θα συζητηθούν οι λόγοι της εκλογικής αποτυχίας στις ευρωεκλογές. Αναμένεται επίσης ότι θα τεθεί και θέμα για τις σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση, παρόλο ότι δεν υφίσταται στην παρούσα φάση ζήτημα αποχώρηση από το κυβερνητικό σχήμα.

Εντός της ΔΗΠΑ, υπάρχουν βέβαια διαφορετικές τάσεις. Με την μία ομάδα να θεωρεί ότι πρέπει να επανεξεταστεί η σχέση του κόμματος με την Κυβέρνηση και η άλλη η οποία θεωρεί ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα για συζήτηση και ότι οι σχέσεις του κόμματος με την Κυβέρνηση, καθορίζονται μέσα από τις θέσεις που εκφράζονται, φέρνοντας ως παράδειγμα, τις τοποθετήσεις για το Κυπριακό.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More