Thursday, September 19, 2024
Home » Δυο θέματα στην ατζέντα Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη

Δυο θέματα στην ατζέντα Χριστοδουλίδη και Μητσοτάκη

0 comments

Η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη και του Έλληνα Πρωθυπουργού αργότερα αυτή την εβδομάδα, θα έχει στην ατζέντα της δυο μεγάλα θέματα. Η μετάβαση Χριστοδουλίδη στην Αθήνα οφείλεται στο γεγονός ότι ο Κύπριος Πρόεδρος θα μιλήσει, στις 18 Σεπτεμβρίου, σε εκδήλωση για τον αείμνηστο Γιάννο Κρανιδιώτη. Αξιοποιώντας την εκεί παρουσία του ο Πρόεδρος θα δει τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η συνάντηση αυτή κρίνεται χρήσιμη καθώς θα είναι ευκαιρία για να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου – Κρήτης.

Οι δυο έχουν ανοικτή γραμμή επικοινωνίας για το θέμα αυτό και εκείνοι θα σηκώσουν και το βάρος της απόφασης, όποια και να είναι αυτή. Η συνάντηση Χριστοδουλίδη – Μητσοτάκη θα γίνει και ενόψει της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη. Στη συνάντηση με τον Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται ότι θα θέσει και τα δυο θέματα, κι αυτό της ηλεκτρικής διασύνδεσης, προληπτικά περισσότερο, αλλά και το Κυπριακό. Παράλληλα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα έχει στην έδρα του Διεθνούς Οργανισμού επαφές για το Κυπριακό και ενόψει τούτου θα ενημερώσει σχετικά τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Κ.ΒΕΝ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More