Friday, September 20, 2024
Home » ΔΗΣΥ: Στον αστερισμό των… προεδρικών

ΔΗΣΥ: Στον αστερισμό των… προεδρικών

0 comments

Μια πρόωρη συζήτηση για τις προεδρικές είναι το τελευταίο κεφάλαιο που θα ήθελαν να ανοίξει αυτή την στιγμή στην Πινδάρου. Η σεναριολογία όμως για τις προεδρικές εκλογές και τον υποψήφιο του κόμματος, έχει ανοίξει και δεν λέει να κλείσει. Από την μια οι διάφορες παρεμβάσεις του τέως προέδρου του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου και από την άλλη οι κινήσεις και οι δηλώσεις της προέδρου του κόμματος Αννίτας Δημητρίου.

Ο πρώτος στη συνέντευξη του την περασμένη Κυριακή στην «Καθημερινή» δήλωσε πώς σκέφτεται τον Σεπτέμβριο του 2024 και όχι τον Φεβρουάριο του 2024. Δεν είναι η πρώτη φορά που ερωτήθηκε για το θέμα ο τέως πρόεδρος του κόμματος, αφήνοντας μάλιστα σε κάποια στιγμή ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει να είναι υποψήφιος πρόεδρος εκ μέρους του ΔΗΣΥ το 2028.

Το σίγουρο είναι ότι δηλώνει πώς θα είναι πολιτικά παρών, παρόλο που δεν θα είναι ούτε βουλευτής μετά τον Μάιο του 2026. Σε δηλώσεις του αρχές του μήνα στην τηλεόραση του Σίγμα είχε πει χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε για την πολιτική του πορεία, το εξής: «Συμπληρώνω 23 χρόνια βουλευτής δεν θα πεθάνω στην καρέκλα. Εάν ένας πολιτικός η βαρύτητα του λόγους του είναι εκ της θέσης του, δεν είναι πολιτικός» , είπε.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια, όπως ξεκαθάρισε στο podcast στο ThemaOnline, εάν θα δηλώσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος, θα το κάνει μέσα από τις διαδικασίες του κόμματος. Όλα αυτά βέβαια δεν περνούν απαρατήρητα από την Πινδάρου, στην οποία βλέπουν με μια καχυποψία τις εμφανίσεις και δηλώσεις του τέως προέδρου του κόμματος.

Από την άλλη, ηΑννίτα Δημητρίου δηλώνει κάθε φορά που την ρωτούν πώς δεν σκέφτεται το 2028. Δήλωση με την οποία δεν αναφέρει ότι δεν την ενδιαφέρουν οι προεδρικές αλλά ότι δεν τις σκέφτεται αυτή τη στιγμή. Σε κάποιους μάλιστα στην Πινδάρου δεν αρέσει ακόμα και η συγκεκριμένη δήλωση, θεωρώντας πώς θα πρέπει να αποφεύγει αναφορές που μπορεί να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις, υποστηρίζοντας πώς πρέπει να αφήνει πιο ξεκάθαρα ανοικτό το ενδιαφέρον της για τις προεδρικές του 2028. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο δουλεύουν στην Πινδάρου, τόσο επικοινωνιακά όσο και πολιτικά, φανερώνει κατά κάποιους, χτίσιμο «προφίλ» προεδρικών για την Αννίτα Δημητρίου.

Η ιδία, η οποία χθες ήταν φιλοξενούμενη στην πρωινή εκπομπή του «Σίγμα», προχώρησε το θέμα ένα βήμα παρακάτω, βάζοντας ουσιαστικά τελεία σε ο,τι αφορά το σενάριο εκ νέου στήριξης μιας υποψηφιότητα Αβέρωφ Νεοφύτου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δοκιμάστηκε και τώρα πάμε παρακάτω, «ο κ. Αβέρωφ δοκιμάστηκε πριν ένα χρόνο, υπήρξε η ετυμηγορία του κόσμου και τώρα προχωράμε παρακάτω».

Ρωτήθηκε μάλιστα για την περίπτωση που ο Αβέρωφ κατέβαινε με άλλο κόμμα αναφέροντας χαρακτηριστικά, ότι δεν το νομίζει. «Δεν νομίζω. Αλίμονο να το δούμε και αυτό στο τέλος της ημέρας».

Σε, ο,τι αφορά την ίδια, ερωτηθείσα για τον αν θα είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές το 2028, απάντησε ότι δεν είναι κάτι που την απασχολεί αυτή τη στιγμή, λέγοντας όμως πώς ο εκάστοτε πρόεδρος του κόμματος, έχει προτεραιότητα.

«Δεν κοιμάμαι και ξυπνώ για το 2028 όπως βλέπω και ακούω άλλους. Πραγματικά διερωτώμαι με όλα αυτά τα προβλήματα του κόσμου και όλες τις προκλήσεις που υπάρχουν αν η μοναδική μας έγνοια είναι που προσωπικά θα βρισκόμαστε το 2028. Είναι λίγο προκλητικό. Όμως ο ΔΗΣΥ θα έχει επιλογή, όπως πάντα και αυτή η επιλογή με προτεραιότητα του εκάστοτε προέδρου», επεσήμανε.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ μίλησε και για το θέμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Κύπρου, τονίζοντας ότι η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού είναι σαφέστατη. «Είναι ένα έργο το οποίο είναι εξέχουσας γεωστρατηγικής σημασίας για να σταματήσει η ενεργειακή απομόνωση της Κύπρου και για να δώσουμε στους πολίτες πιο φθηνό ρεύμα».

Πρόσθεσε ότι εισάγουμε μαζούτ με έναν προϋπολογισμό 2.5 δισεκατομμύρια τον χρόνο. «Η Ελλάδα είναι ο σθεναρότατος μας σύμμαχος. Το κόστος θα το επιμεριστεί και ο Έλληνας καταναλωτής. Η Κύπρος με αυτό το έργο θα πάψει να είναι μόνη της».

Η Αννίτα Δημητρίου ανέφερε ότι η Κυβέρνηση πρέπει να πάρει μια απόφαση. «Είναι εδώ που θέλουμε ηγετικότατα. Πρέπει να πάρουμε μια απόφαση. Δεν μπορεί να έρχονται οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας στη Βουλή και να έχουν διαφορετικές απόψεις. Θέλει ή δεν θέλει η Κυβέρνηση να γίνει το έργο;»

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More