Thursday, September 19, 2024
Home » ΔΗΣΥ: Ανοίγματα Αννίτας ενόψει βουλευτικών

ΔΗΣΥ: Ανοίγματα Αννίτας ενόψει βουλευτικών

0 comments

Η ανακοίνωση της ομάδας συμβούλων της προέδρου του ΔΗΣΥ για το Κυπριακό αποκαλύπτει σε ένα βαθμό και τις κινήσεις τις οποίες επιχειρεί η πρόεδρος του κόμματος ενόψει βουλευτικών εκλογών. Κινήσεις οι οποίες στοχεύουν σε δύο άξονες:

Πρώτον: Στην επαναπροσέγγιση αποστασιοποιημένων μελών ή στελεχών και στη διεύρυνση του ερείσματος του κόμματος στην κοινωνία.

Δεύτερον: Στην εξομάλυνση των σχέσεων των διαφόρων τάσεων εντός του ΔΗΣΥ, με την ευχή να επανασυγκοληθούν τα κομμάτια του.

Παράλληλα όμως με τους δύο πάνω στόχους είναι και ένας τρίτος στόχος που αφορά τη σύνθεση παλιών και νέων ηλικιακά στελεχών.

Αν οι στόχοι αυτοί θα επιτευχθούν, θα φανεί από το αποτέλεσμα της προσπάθειας. Είναι όμως γεγονός πώς αυτό αποκαλύπτει η σύνθεση της ομάδας Συμβούλων για το Κυπριακό στο οποίο μετέχουν παλιά στελέχη, πρώην αξιωματούχοι, αλλά και άτομα που είχαν αποστασιοποιηθεί από το κόμμα, καθώς υποστηριχτές και της υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη.

Αυτά τα χαρακτηριστικά, αναμένεται ότι θα γίνει προσπάθεια για να έχει και η επόμενη εξαγγελία της Αννίτας Δημητρίουη οποία θα γίνει εκτός απροόπτου από βδομάδας και θα αφορά το «σκιώδες Υπουργικό Συμβούλιο».

Από την προχθεσινή ανακοίνωση δεν έλειψε φυσικά και η εσωκομματική μουρμούρα για κάποιες από τις επιλογές που έγιναν. Είναι όμως ξεκάθαρο ότι η πρόθεση της ηγεσίας της Πινδάρου είναι να προχωρήσει σε κάποια ανοίγματα ενόψει βουλευτικών εκλογών. Οι πληροφορίες θέλουν την ηγεσία του κόμματος να έχει ήδη προχωρήσει σε βολιδοσκόπηση κάποιων ατόμων για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι και αυτό της Άννας Κουκκίδη Προκοπίου. Η τέως Υπουργός Δικαιοσύνης είναι ανάμεσα στα άτομα που η Αννίτα Δημητρίου επέλεξε για την ομάδα συμβούλων της για το Κυπριακό. Μια επιλογή, η οποία όπως αναμενόταν προκάλεσε σχόλια και θετικά και αρνητικά. Η ίδια η τέως Υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε χθες με ανάρτηση της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ευχαριστώντας την Αννίτα Δημητρίου, δηλώνοντας παράλληλα πώς εκτός από μέλος του ΔΗΣΥ δεν υπήρξε στέλεχος κανενός άλλου κόμματος. Δήλωση με την οποία απαντούσε στα σχόλια για το γεγονός ότι υπήρξε εκπρόσωπος τύπου του Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές, αλλά και για την υπουργοποίηση της από τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

«Ευχαριστώ την πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αννίτα Δημητρίου, για την τιμητική πρόταση να συμμετάσχω μαζί με άλλους ακαδημαϊκούς στη νεοϊδρυθείσα συμβουλευτική ομάδα Κυπριακού, στην οποία συμμετέχουν πρώην Υπουργοί και κομματικά στελέχη.

Ήμουν πάντα της άποψης ότι οι συνέργειες μεταξύ πολιτικής εμπειρίας και επιστημονικής γνώσης αποδεδειγμένα οδηγούν σε απτά και αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα», έγραψε στην ανάρτηση της, προσθέτοντας ότι «οι απόψεις και οι εμπειρίες μου στο κυπριακό, μέσα από τη συμμετοχή μου σε αντίστοιχες θεματικές ομάδες εργασίας, έχουν επανειλημμένα κατατεθεί την τελευταία δεκαετία, μέσα από γραπτές τοποθετήσεις και δημόσιες παρεμβάσεις.

Πέρα της ιδιότητας μου ως μέλους του ΔΗΣΥ και τη συνεργασία μου ως εμπειρογνώμονας με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ουδέποτε υπήρξα στέλεχος η αξιωματούχος οποιουδήποτε κόμματος.

Η πρόσκληση της ηγεσίας του Δημοκρατικού Συναγερμού να συνεισφέρω στις διεργασίες της Συμβουλευτικής Ομάδας Κυπριακού με τιμά ιδιαιτέρως.

Προσβλέπω στην εποικοδομητική συνεργασία και αλληλεπίδραση με το σύνολο των μελών της ομάδας».

ΕΛΑΜ: Οι φωνές του ενδοτισμού επιρρίπτουν ευθύνες

«Για πολλοστή φορά παρακολουθούμε σύσσωμες τις φωνές του ενδοτισμού να επιρρίπτουν ευθύνες και φοβικά σύνδρομα σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα της πατρίδας τους στους Τούρκους εισβολείς, σε όσους θεωρούν εθνικό καθήκον τη διασφάλιση της επιβίωσης του Κυπριακού Ελληνισμού», αναφέρει ανακοίνωση του ΕΛΑΜ με την οποία σχολιάζει τις τουρκικές αντιδράσεις για την μετάδοση της σειράς «Famagusta» από την πλατφόρμα Netflix.

«Είναι οι ίδιοι», προσθέτει στην ανακοίνωση του το ΕΛΑΜ, «που για να μην χαλάσει -τάχα- το κλίμα, αγνοούν ή ακόμα χειροτέρα κάνουν ότι αγνοούν τα όσα πράττει και διακηρύσσει η άλλη πλευρά, όπως είναι, μεταξύ πολλών άλλων, η περαιτέρω στρατικοποίηση των κατεχομένων εδαφών μας, το επιχειρούμενο άνοιγμα της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου, τις δημοσιές και εν κρύπτω απειλές ενάντιων της Ελλάδος, της Κύπρου του Ισραήλ και άλλων γειτονικών τους κρατών, τις εμπρηστικές δηλώσεις του κ. Ερντογάν και του εγκάθετού του κ. Τατάρ οι οποίοι ονειρεύονται μια νέα οθωμανική αυτοκρατορία».

«Φθάσαμε», καταλήγει, «στο σημείο οι κατακτητές να σχίζουν τα ιμάτια τους ακόμα και για το περιεχόμενο μιας τηλεοπτικής σειράς η οποία, σύμφωνα με τους ανυπόστατους ισχυρισμούς τους, παραποιεί την ιστορία καθώς δεν παρουσιάζει ως ειρηνευτική επιχείρηση την κατάπτυστη τουρκική εισβολή του 1974. Κάποιοι προφανώς σκόπιμα η εν αγνοία τους εθελοτυφλούν».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More