Monday, September 16, 2024
Home » Δέσμευση για λύση του Κυπριακού από Υπουργό Δικαοσύνης στον Δήμο Κυθρέας

Δέσμευση για λύση του Κυπριακού από Υπουργό Δικαοσύνης στον Δήμο Κυθρέας

0 comments

Ο Μάριος Χαρτσιώτης μιλούσε σε αντικατοχική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κυθρέας

Τη δέσμευση της κυβέρνησης για εξεύρεση μιας λύσης που θα καθιστά την Κύπρο ανεξάρτητο και κυρίαρχο κράτος, πλήρως απαλλαγμένο από τις όποιου είδους αναχρονιστικές εγγυήσεις, την παρουσία κατοχικών στρατευμάτων και τρίτων χωρών, έδωσε το βράδυ της περασμένης Τρίτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Advertisement

Μιλούσε σε αντικατοχική εκδήλωση που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Κυθρέας και η Συντονιστική Επιτροπή Ευρύτερης Περιοχής Κυθρέας στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυδώρου στο Καϊμακλί, μισό αιώνα μετά τα τραγικά γεγονότα του 1974.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από τον Δήμο Κυθρέας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, με καταγωγή από την Αγία Μαρίνα Κυθρέας, συνεχάρη τον κατεχόμενο δήμο «για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει για συντήρηση της μνήμης και της ιστορικής, εθνικής και πολιτιστικής κληρονομιάς της Κυθρέας».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση των Κυθρεωτών στο οδόφραγμα Μιας Μηλιάς με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Μάριο Ζαμπακίδη, και τη συνοδεία αντιπροσωπείας του αδελφοποιημένου Δήμου Αιγάλεω, Δημοτικών Συμβούλων, Κοινοταρχών, Προέδρων και εκπροσώπων Κοινοτικών Συμβουλίων και Οργανωμένων Συνόλων, πρώην Δημάρχων Κυθρέας και εκπροσώπων του Συμβουλίου Νεολαίας.

Ο Δήμαρχος επέδωσε Ψήφισμα σε αξιωματικούς της Ειρηνευτικής Δύναμης προς τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, στο οποίο εκφράζεται η βούληση των Κυθρεωτών και συντοπιτών από την ευρύτερη περιοχή για ανανέωση των προσπαθειών προς επίτευξη μιας βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό, η οποία θα επιτρέπει την ελεύθερη επιστροφή των προσφύγων στις προγονικές τους εστίες και θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες του κυπριακού λαού.

Στη συνέχεια τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αγίας Μαρίνας Κυθρέας χοροστατούντος του Επισκόπου Μεσαορίας. Τη σεμνή τελετή μνήμης και τιμής χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Λάμπρος Σκλαβούνος, και ο Δήμαρχος Κυθρέας.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με πατριωτικά τραγούδια, από τη χορωδία του Δήμου Κυθρέας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More