Sunday, September 22, 2024
Home » Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Η κυβέρνηση οφείλει να συμβάλει στον τερματισμό της γενοκτονίας και στην επίλυση του Παλαιστινιακού (εικόνες)

Γ.Γ. ΑΚΕΛ: “Η κυβέρνηση οφείλει να συμβάλει στον τερματισμό της γενοκτονίας και στην επίλυση του Παλαιστινιακού (εικόνες)

0 comments

“Η κυβέρνηση οφείλει να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, να υπερασπιστεί το δίκαιο, να συμβάλει στον τερματισμό της γενοκτονίας και στην επίλυση του Παλαιστινιακού προβλήματος”, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Σε ομιλία του στην εκδήλωση Κύπρος – Παλαιστίνη Αλληλεγγύη, ανέφερε ότι ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ειρήνης, το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τις δυνάμεις της ειρήνης, απαιτεί τη μη εμπλοκή της Κύπρου στον πόλεμο και τον τερματισμό της αιματηρής επίθεσης του Ισραήλ.

Ο κύριος Στεφάνου σημείωσε ότι σήμερα, το ενδεχόμενο γενικευμένης ανάφλεξης είναι πιο κοντά από ποτέ, απειλώντας τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Κύπρου.

Σήμερα είμαστε εδώ για ν’ απαιτήσουμε να μπει ένα τέλος στην αιματοχυσία, να τελειώσει εδώ η επιθετική πολιτική της ακροδεξιάς κυβέρνησης του Ισραήλ που παραβιάζει κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και εμβαθύνει τον κύκλο της βίας σε ολόκληρη την περιοχή με απρόβλεπτες συνέπειες, τόνισε ο κ.Στεφάνου

Η σημερινή εκδήλωση γίνεται στη σκιά των μαζικών τυφλών επιθέσεων που έγιναν αυτές τις μέρες στον Λίβανο αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Οι επιθέσεις αυτές υπενθύμισαν ξανά ότι δεν κινδυνεύει μόνο η Παλαιστίνη και ο λαός της. Η επιθετική πολιτική του Ισραήλ απειλεί ολόκληρη την περιοχή που ζει κάθε μέρα με τον τρόμο της γενίκευσης της σύγκρουσης με απρόβλεπτες συνέπειες.

Εδώ και σχεδόν ένα χρόνο συντελείται σε βάρος του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης ένα έγκλημα διαρκείας, με τις πλάτες, την ανοχή και τη συνενοχή των ισχυρών της γης. Η καταδικαστέα αιματηρή επίθεση της Χαμάς τον περασμένο Οκτώβρη έγινε η αφορμή για την ακροδεξιά κυβέρνηση του Νετανιάχου να προχωρήσει σ’ επιχείρηση γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων με πρωτόγνωρη ένταση και βαρβαρότητα, περιφρονώντας κάθε αρχή του διεθνούς και του ανθρωπιστικού δικαίου. Χιλιάδες οι νεκροί, χιλιάδες οι άμαχοι που έπεσαν θύματα αυτής της επίθεσης, χιλιάδες οι πρόσφυγες που ξεριζώθηκαν από τα σπίτια και τις περιουσίες τους. Δέκα χιλιάδες νεκρά παιδιά, σαράντα χιλιάδες νεκροί άνθρωποι.

Η διεθνής κοινότητα δεν επιτρέπεται πλέον να εθελοτυφλεί μπροστά στη φρίκη. Η στάση των χωρών που ακόμα στηρίζουν την εγκληματική δράση του Ισραήλ, μόνο ως συνενοχή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Μπροστά στα εγκλήματα του Ισραήλ η Ευρωπαϊκή Ένωση συνήθως περιορίζεται στην έκφραση συμπόνοιας προς τους Παλαιστίνιους και την ίδια ώρα, εξακολουθεί να καλοκρατεί το Ισραήλ παρέχοντας του προνομιακή μεταχείριση. Με όση ευαισθησία αντέδρασε η Ένωση σε άλλες περιπτώσεις συγκρούσεων, με τόση αναλγησία συμπεριφέρεται απέναντι στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ που κατά τ’ άλλα στ’ όνομα της ειρήνης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εξαπολύουν ολόκληρες επιχειρήσεις, δεν συγκινήθηκαν ούτε ακόμα και όταν το Διεθνές Δικαστήριο υπέδειξε τα εγκλήματα και τις παρανομίες του Ισραήλ, ανέφερε ο ΓΓ. του ΑΚΕΛ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με πορεία από το Υπουργείο Εσωτερικών στην Πλατεία Ελευθερίας.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More