Sunday, September 22, 2024
Home » Γιατί ταξίδεψαν λιγότερο οι Κύπριοι;

Γιατί ταξίδεψαν λιγότερο οι Κύπριοι;

0 comments

Δεν επεφύλαξαν ιδιαίτερες εκπλήξεις τα στοιχεία του Αυγούστου όσον αφορά στην τουριστική κίνηση. Οι αφίξεις κατά τον συγκεκριμένο μήνα σημείωσαν αισθητή αύξηση σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα της τάξης του 8,5%, ενώ η κυριότερη πηγή τουρισμού ήταν και πάλι το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά στα ταξίδια Κυπρίων, ο κυριότερος προορισμός ήταν για μια ακόμη φορά η Ελλάδα και ακολούθησε το Ηνωμένο Βασίλειο. Εκεί που φαίνεται να προκύπτει ενδιαφέρον είναι στο γεγονός ότι φέτος τον Αύγουστο καταγράφηκε μείωση, όσον αφορά στον συνολικό αριθμό των Κυπρίων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό σε σχέση με τον περσινό Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, τα ταξίδια κατοίκων Κύπρου στο εξωτερικό τον Αύγουστο 2024 ανήλθαν στις 192.756 σε σύγκριση με 199.920 τον Αύγουστο 2023, σημειώνοντας μείωση 3,6%. Ποια ήταν όμως η αιτία ώστε φέτος οι Κύπριοι και ειδικά τον Αύγουστο να ταξιδέψουν λιγότερο; Έχουν πληγεί τα εισοδήματα τους και επέλεξαν περισσότερο οικονομικές λύσεις; Υπάρχει μια ηθελημένη στροφή στον εσωτερικό τουρισμό; Τα προβλήματα με τις πτήσεις και τα αεροδρόμια έχουν δημιουργήσει τέτοια ανησυχία, η οποία αποτρέπει κάποιους να ταξιδέψουν;

Ενδεχομένως να είναι ένας συνδυασμός όλων των πιο πάνω. Αποτελεί ερωτηματικό ωστόσο, καθότι οι Κύπριοι αρέσκονται στα ταξίδια και ειδικά κατά τον κατ’ εξοχήν μήνα τον διακοπών που είναι ο Αύγουστος.

Αγ.Αγ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More