Monday, September 16, 2024
Home » ΓΓ ΡΤΚ: Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό

ΓΓ ΡΤΚ: Οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό

0 comments

«Οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό» ενώ η ΕΕ θα πρέπει να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη και να θυμάται τις ευθύνες της ανέφερε σε δηλώσεις του ο ΓΓ του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος

Ο Γενικός Γραμματέας του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP),Ασίμ Ακάνσοϊ, σε δηλώσεις του ανάφερε ότι «οι σχέσεις Τουρκίας – ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό».

Advertisement

Σύμφωνα με την«Γενί Ντουζέν», όπως μετέδωσε το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, ο κ. Ακάνσοϊ είπε ακόμα ότι η κύρια πηγή όλων των προβλημάτων στα κατεχόμενα είναι το Κυπριακό και η ανικανότητα της «κυβέρνησης». Πρόσθεσε πως η «χώρα» θα μπορούσε να τύχει πολύ καλύτερης διαχείρισης.

Σημειώνοντας ότι οι σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ δεν μπορούν να διαχωριστούν από το Κυπριακό, ο κ. Ακάνσοϊ δήλωσε ότι η ΕΕ θα πρέπει να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη και να θυμάται τις ευθύνες της.

Είπε ακόμα ότι τα κράτη μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ, συμπεριλαμβανομένων της Κίνας και της Ρωσίας, που είναι μέλη της οργάνωσης BRICS, υποστηρίζουν μια ομοσπονδιακή λύση του Κυπριακού ο Ακάνσοϊ, πως δεν υπάρχει λόγος να μην υπάρχει ελπίδα και ότι συνεχίζουν τις προσπάθειές τους στο υψηλότερο επίπεδο.

Αναφέροντας ότι η διαίρεση του νησιού αποτελεί κίνδυνο για όλα τα μέρη, ο κ. Ακάνσοϊ δήλωσε ότι αυτό επηρεάζει αρνητικά όλους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More