Saturday, September 21, 2024
Home » Αποκατάσταση αξιοπιστίας των θεσμών, λέει το Volt

Αποκατάσταση αξιοπιστίας των θεσμών, λέει το Volt

0 comments

Έχει ήδη εκφράσει για παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα – «Αίσθημα αγανάκτησης και αδικία» για την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη – Αναμένει από τον ΠτΔ να ακολουθήσει μια διαφανή διαδικασία

Στο Volt “επικεντρωνόμαστε στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας των θεσμών”, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε και επαναλαμβάνει τη θέση που έχει ήδη εκφράσει για παραίτηση του Γενικού Εισαγγελέα και του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, προσθέτοντας πως σε αντίθετη περίπτωση, το “μαύρο πέπλο της διαφθοράς και της αναξιοπιστίας θα στοιχειώνει την Εισαγγελία και κάθε απόφαση της”, με τεράστιο κόστος για το κράτος και την κοινωνία.

Advertisement

Αναφερόμενο στη παύση του Γενικού Ελεγκτή, το Volt δηλώνει ότι παρά το αίσθημα αγανάκτησης και αδικίας και της δεδομένης αναγνώρισης του έργου του απερχόμενου Γενικού Ελεγκτή και των Εκθέσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επί των ημερών του, “σεβόμαστε την απόφαση του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου”.

Μεταξύ άλλων το Volt, αναφέρει ότι “ο ίδιος Γ. Εισαγγελέας, που όντας μέλος του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου ενέκρινε -σε πολλές περιπτώσεις παράνομα- χρυσά διαβατήρια και συμμετείχε σε αποφάσεις που σήμερα ελέγχονται για διαφθορά και κατάχρηση εξουσίας, αλλά τώρα δεν κινεί καμιά διαδικασία ελέγχου”.

Προσθέτει πως αναμένει από τον ΠτΔ να ακολουθήσει μια διαφανή διαδικασία στο διορισμό Γενικού Ελεγκτή και να αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης καθώς και την ανάγκη διορισμού ατόμου αδιαμφισβήτητου κύρους και εισηγείται την ψήφιση σε νόμο, του προτεινόμενου νομοσχεδίου για δημιουργία πενταμελούς Ελεγκτικού Συμβουλίου, με Πρόεδρο τον Γενικό Ελεγκτή με συγκεκριμένο χρονικό όριο θητείας.

Προτείνει, μεταξύ άλλων εισηγήσεων, άμεση ψήφιση σε νόμο του νομοσχεδίου για διαχωρισμό του διπλού ρόλου του Γενικού Εισαγγελέα, ώστε το ίδιο άτομο να μην είναι επιφορτισμένο με ποινικές διώξεις και με τον ρόλο του συμβούλου της κυβέρνησης, με τη δημιουργία νέας θέσης Γενικού Δημοσίου Κατηγόρου και Βοηθού Γενικού Δημοσίου Κατηγόρου, παρόμοιου με τον Director of Public Prosecutions που υπάρχει στην Αγγλία, που θα προΐστανται μιας νέας υπηρεσίας επιφορτισμένης με όλες τις ποινικές διώξεις, όπως και έναρξη συνεργασίας με Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Επιτροπή Greco για άμεση εφαρμογή όλων των εισηγήσεων τους για το Κράτος Δικαίου εντός ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More