Tuesday, January 7, 2025
Home » Αννίτα Δημητρίου:  Όποιος φαντασιώνεται διάσπαση του ΔΗΣΥ ματαιοπονεί

Αννίτα Δημητρίου:  Όποιος φαντασιώνεται διάσπαση του ΔΗΣΥ ματαιοπονεί

0 comments

Έντονη και δηκτικήη Αννίτα Δημητρίου στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα στην Κυβέρνηση αλλά και εσωκομματικά δηλώνοντας πώς όσοι φαντασιώνονται διάσπαση του Δημοκρατικού Συναγερμού ματαιοπονούν. Διαμηνύει προς τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και τους Υπουργούς του πώς θα πρέπει να πάψουν να ασχολούνται τόσο πολύ με τον ΔΗΣΥ και να ασχοληθούν με τη διακυβέρνηση της χώρας και το πώς θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Εκφράζει παράλληλα την ικανοποίηση της για τη δήλωση του Προέδρου την προηγούμενη βδομάδα στην συνέντευξή του στον «Φ», ότι δεν θα ήταν σωστό να δημιουργηθεί κόμμα από τα σπλάχνα του ΔΗΣΥ. «Χαίρομαι που διευκρίνισε τις προθέσεις του», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα απαντά αντιστρέφοντας την αναφορά του Νίκου Χριστοδουλίδη ότι αν ήταν Κυβέρνηση ο ΔΗΣΥ θα ακολουθούσε τις ίδιες πολιτικές, λέγοντας πώς όσο η Κυβέρνηση ακολουθεί τις θέσεις του ΔΗΣΥ, υπάρχει ελπίδα να βγει κάτι καλό και αναφέρει ως παράδειγμα, τις αναφορές για το ΝΑΤΟ αλλά και τις εξαγγελίες για τα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης.

Μιλά επίσης για τη σχέση της με τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τα σενάρια για το 2028 και δηλώνει πώς είναι άστοχο να σκέφτεται κάποιος το τι θα γίνει σε τρία χρόνια, όταν σήμερα υπάρχουν πολίτες που δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν το 2025.

-Ανεβάσατε τους τόνους στην κριτική κατά της Κυβέρνησης στην ομιλία σας στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό, δώσατε πολιτικό στίγμα και χαράξατε πορεία για το 2028. Έτσι ερμηνεύθηκε από κάποιους…

– Κάναμε μια δίκαιη αξιολόγηση του κυβερνητικού έργου και καταγράψαμε με σαφήνεια τις πολιτικές μας θέσεις. Συνοψίσαμε όλα όσα είχαμε πει καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο. Όσοι μας παρακολουθούν γνωρίζουν ότι αυτές είναι οι απόψεις μας.

Ασκήσαμε κριτική, καταθέσαμε διορθωτικές προτάσεις και εισηγήσεις και συμφωνήσαμε με πολιτικές που ορθά υιοθετήθηκαν. Εμείς παράγουμε προτάσεις και κατευθύνσεις για την Κύπρο στην οποία θέλουμε να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας.

Με δεδομένο ότι η παρούσα κυβέρνηση συμπληρώνει δύο χρόνια και με την παράταξή μας σε πλήρη διάταξη (Κοινοβουλευτική Ομάδα, Προεδρικό Συμβούλιο, Συμβούλιο Παρακολούθησης, Ομάδες Παραγωγής Πολιτικής, Ομάδα Κυπριακού), ο έλεγχος που θα ασκούμε στην κυβέρνηση από τούδε και στο εξής θα είναι ενδελεχής και αυστηρός. Αυτό ήταν και το νόημα της ομιλίας μου για τον προϋπολογισμό του 2025. Πλέον περιμένουμε σοβαρά αποτελέσματα, ευδιάκριτα στους πολίτες.

Η έγνοια μας είναι αποκλειστικά στο 2025, στη στήριξη της μεσαίας τάξης, της οικογένειας, της μικρομεσαίας επιχείρησης, στις μεταρρυθμίσεις και τα μεγάλα έργα υποδομής που χρειάζεται ο τόπος για να προχωρήσει μπροστά.

-Ανακοινώσατε πρόσφατα το Συμβούλιο Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου. Προβαίνετε κατά καιρούς σε εξαγγελίες προτάσεων επί διαφόρων θεμάτων. Είναι μια απάντηση στο χαρακτηρισμό «απολιτίκ»;

– Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ανανεώνεται σε επίπεδο θέσεων, θεσμών και φυσικά ανθρώπων. Οξύνουμε τα αντανακλαστικά μας προκειμένου να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Μην ξεχνάτε ότι προηγήθηκαν το Προεδρικό Συμβούλιο και η Ομάδα Κυπριακού. Η αποστολή του Συμβούλιου Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου είναι αφενός να παρακολουθεί σε βάθος το κυβερνητικό έργο και αφετέρου να λειτουργεί υποστηρικτικά στην κοινοβουλευτική μας ομάδα, την αιχμή του δόρατος στην άσκηση της πολιτικής μας καταθέτοντας προτάσεις.

Το Συμβούλιο φέρνοντας κοντά νέα πρόσωπα από ένα ευρύ κοινωνικό φάσμα, ακαδημαϊκούς, τεχνοκράτες με επιστημοσύνη και εμπειρογνωμοσύνη στον τομέα τους, εμπλουτίζει τον πολιτικό μας λόγο, προσθέτει αξιοπιστία στη δράση μας και ισχυροποιεί τους δεσμούς μας με την κοινωνία.

Πρόθεση της ηγεσίας και εμένα προσωπικά είναι να δώσουμε εργαλεία και δυνατότητες σε όσες και όσους περισσότερους συνεργάτες μας μπορούν και θέλουν να προσφέρουν στον τόπο. Μέσω της εξειδίκευσης και της εμπειρογνωμοσύνης τους να γίνει η Κύπρος μας καλύτερη χώρα σε όλα τα επίπεδα.

-Αναφερθήκατε στον χαρακτηρισμό απολιτίκ και στην ομιλία σας στον προϋπολογισμό. Αυτή η κριτική έχει να κάνει με τη στάση σας έναντι της Κυβέρνησης Νίκου Χριστοδουλίδη θεωρείτε; Μήπως τελικά, η θέση περί «υπεύθυνης αντιπολίτευσης», δεν αποτυπώνει αυτό που θέλετε να μεταφέρετε ως μήνυμα στην κοινωνία;

– Αυτό που δήλωσα είναι, πολιτικοί και μέσα ενημέρωσης, να αφήσουμε στην άκρη τα κουτσομπολιά και να επικεντρωθούμε στην ουσία της πολιτικής γιατί αυτό περιμένει από εμάς ο κόσμος. Να αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες και τις ανησυχίες του και να δίνουμε λύσεις στα προβλήματά του. Οι εξαγγελίες μόνες δεν αποτελούν λύσεις στα προβλήματα του κόσμου. Πρέπει να προχωρήσουμε από τις εξαγγελίες στις πράξεις.

Στον ΔΗΣΥ αυτό που κάνουμε είναι να περιφρουρούμε την ομαλότητα και σταθερότητα της χώρας, να υποχρεώνουμε την κυβέρνηση να λογοδοτεί, να τεκμηριώνουμε την άποψη μας, να καταθέτουμε εισηγήσεις.

Οι ψηφοφόροι μας απεχθάνονται την ανευθυνότητα, τον λαϊκισμό και την ισοπέδωση. Δεν είμαστε και δεν θα γίνουμε ποτέ ΑΚΕΛ.

Και φυσικά δεν είμαστε το ίδιο με την κυβέρνηση του κ. Χριστοδουλίδη. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός ποτέ δεν πατούσε σε δύο βάρκες, ποτέ δεν κρυβόταν στα δύσκολα και πάντοτε πορευόταν με σαφές όραμα και μια στιβαρή ιδεολογική και πολιτική πυξίδα.

Τώρα, στο μέτρο που η κυβέρνηση μάς ακούει ή ακολουθεί δικές μας πολιτικές, κάτι καλό μπορεί να βγει. Όπως στο θέμα με το NATO που επιμέναμε και τελικά η κυβέρνηση ήρθε και υιοθέτησε την θέση μας, ή όπως στο ζήτημα των έκτακτων μέτρων για τα καύσιμα και την ακρίβεια που επίσης η κυβέρνηση καθυστερημένα εφάρμοσε εισηγήσεις μας. Το ζήτημα όμως είναι να μην αφήνονται μετέωρες οι εξαγγελίες αλλά να υποστηρίζονται με πράξεις που λύνουν πραγματικά προβλήματα του κόσμου. Η πολιτική δεν είναι μόνο επικοινωνία, θέλει ουσία και αποτέλεσμα.

-Ποια η σχέση σας σήμερα με τον Νίκο Χριστοδουλίδη; Περνά από διάφορες φάσεις… Τι λέχθηκε στην περιβόητη συνάντηση σας στο Προεδρικό και γιατί υπήρχε μια περιρρέουσα για ένα είδος συμμαχίας των δύο σας για να μην σας πατήσουν οι ελέφαντες;

– Δεν ασχολούμαι ούτε με ελέφαντες ούτε με κουτσομπολιά. Πιστεύω μάλιστα ότι δεν ασχολείται ούτε και ο κόσμος που έχει πιο σημαντικά προβλήματα από αυτά. Η σχέση μου με τον κ. Νίκο Χριστοδουλίδη παραμένει θεσμική, όπως πρέπει να είναι η σχέση ανάμεσα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στην Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων ή την Πρόεδρο του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος σε ένα δημοκρατικό κράτος. Οι εξωτερικές προκλήσεις για τη χώρα μας είναι τεράστιες σε ένα ρευστό διεθνές περιβάλλον. Όταν πρόκειται για την προβολή και υπεράσπιση των εθνικών μας ζητημάτων οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να συνεννοούνται και να έχουμε ενιαία φωνή προς τα έξω.

-Στις δηλώσεις σας μετά το περιβόητο δείπνο στο Παραλίμνι και την αντιπαράθεση Αβέρωφ – Λετυμπιώτη, διαμηνύσατε ότι πρέπει να αφήσουν τα του ΔΗΣΥ στον ΔΗΣΥ. Συμμερίζεστε ωστόσο την άποψη ορισμένων ότι κάποιοι θέλουν τη διάσπαση του ΔΗΣΥ; Ο ίδιος ο Πρόεδρος στη συνέντευξή του πάντως στον Φ την περασμένη βδομάδα δήλωσε πως δεν έχει πρόθεση διάσπασης του ΔΗΣΥ και ότι ήταν αποτρεπτικός όταν τον ρωτήθηκε από άτομα για δημιουργία κόμματος.

– Δεν χρειάζεται ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε τα κυβερνητικά στελέχη να ασχολούνται τόσο πολύ με τον Δημοκρατικό Συναγερμό αλλά να επικεντρωθούν στην πραγματική τους αποστολή που είναι να κυβερνούν, να δίνουν λύσεις και να βελτιώνουν τη ζωή των πολιτών. Είναι σχεδόν λυπηρό να προσπαθούν να πιαστούν κάποιοι από το Δημοκρατικό Συναγερμό δυο χρόνια μετά. Οι εκλογές τελείωσαν. Γυρίσαμε σελίδα. Πρέπει όλοι να πάμε παρακάτω.

Όποιος φαντασιώνεται διάσπαση του ΔΗΣΥ ματαιοπονεί. Ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν μπορεί να διασπαστεί γιατί κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπει ο κόσμος του. Χαίρομαι που στην τελευταία του συνέντευξη ο Πρόεδρος διευκρίνισε τις προθέσεις του.

Η παράταξή μας δεν είναι ιδιοκτησία κανενός. Έχει στέρεα πολιτικά θεμέλια στην ιστορία της χώρας και αυτά είναι η αφετηρία κάθε κίνησής μας. Εδώ δεν είμαστε για τις καρέκλες το έχουμε πει χίλιες φορές. Είμαστε για να βοηθήσουμε τον τόπο μας.

Εργαζόμαστε για να γίνουμε ξανά η συνείδηση της σιωπηλής πλειοψηφίας των πολιτών που ζητούν ευθύνη, αξιοπρέπεια και ευκαιρίες.

Και επειδή καθημερινά επιδιώκω να βρίσκομαι σε επαφή με τους πολίτες πρέπει να σας πω ότι ο κόσμος βαρέθηκε τις ίντριγκες και τα στρατόπεδα. Οι πολίτες θέλουν λύσεις και αποτελέσματα.

-Στην προηγούμενη μας συνέντευξη, είχατε αναφέρει ότι κάποιοι σας περιμένουν στην γωνιά. Συνεχίζουν να σας περιμένουν; Μήπως είναι και περισσότεροι σήμερα; Και γιατί δεν τους κατονομάζετε;

– Ανέλαβα την ηγεσία του κόμματος σε μια συγκυρία πολύ δύσκολη, σε συνθήκες διχόνοιας, με τους ανθρώπους μας προβληματισμένους. Στην πολιτική πρέπει να αποδεικνύεις κάθε μέρα ότι αξίζεις τον ρόλο σου. Και σε μια παράταξη με ισχυρή παράδοση ελευθερίας έκφρασης και ανοικτών, δημοκρατικών διαδικασιών οφείλω να διατηρώ την ισορροπία μεταξύ του σεβασμού κάθε στελέχους και της συνέπειας στη γραμμή που χαράσσουμε.

Δεν είναι όλα τέλεια αλλά έχουμε κάνει σημαντικά βήματα μπροστά. Με ευθύνη και σοβαρότητα, κάθε μέρα κερδίζουμε το στοίχημα της ενότητας και της ανανέωσης και οι συμπολίτες μας το αναγνωρίζουν. Έχουν ανάγκη να μας νιώθουν δίπλα τους, κοντά τους, μαζί τους, να αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες τους. Θεωρώ ότι προχωράμε σωστά σε αυτήν την κατεύθυνση.

-Τι αλλαγές αναμένετε ότι θα γίνουν στο καταστατικό συνέδριο του κόμματος; Τι νομίζετε εσείς ότι πρέπει να αλλάξει;

– Επιτρέψτε μου να μην καταθέσω σήμερα τις εισηγήσεις μου, πριν αυτές παρουσιαστούν μέσα από τα αρμόδια όργανα της παράταξης μας. Σας διαβεβαιώνω όμως ότι μέσα από τις αλλαγές αυτές ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσει πιο δυνατός από ποτέ.

-Δεχθήκατε έντονη κριτική για το χειρισμό του θέματος που αφορούσε την τροποποίηση τους Συντάγματος και την ψήφιση με 37 βουλευτές. Αναλάβατε την ευθύνη την επομένη, αλλά κάποιοι σας κατηγορούν για άγνοια του Συντάγματος και για αδυναμία χειρισμού καταστάσεων και έλλειψη αποφασιστικότητας. Τι απαντάτε;

– Όταν γίνεται λάθος πρέπει να βγαίνεις μπροστά και να αναλαμβάνεις την ευθύνη. Το κύρος της Βουλής αλλά και της πολιτικής ζωής ευρύτερα τελευταία, δυστυχώς θίγεται από άλλες συμπεριφορές και όχι από ένα τέτοιο λάθος. Προσωπικά έχω αποδείξει ότι στην Προεδρία της Βουλής μπορώ να διαχειριστώ καταστάσεις αποτελεσματικά και με αποφασιστικότητα. Επίσης έχουμε μια ομάδα από εξαιρετικούς λειτουργούς, οι οποίοι πασχίζουν για το καλύτερο και είναι κρίμα να τους προσβάλλουμε, είτε ακυρώνοντας είτε αμφισβητώντας το έργο τους. Η λειτουργία της Βουλής έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και θεωρώ ότι αυτό είναι κάτι που αναγνωρίζεται.

Αν μπορούν να γίνουν περισσότερα; Πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και αυτός είναι ο στόχος μας.

-Κατά την πρόσφατη ομιλία σας στη Βουλή, αναφερθήκατε στη συνάντηση της Νέας Υόρκης και σημειώσατε πως «το θέμα δεν προσφέρεται για κομματική ή προσωπική εκμετάλλευση». Αυτό είναι και μια απάντηση στον ΠτΔ και την κυβέρνηση που δηλώνουν ότι οι εξελίξεις που σημειώθηκαν στο Κυπριακό ήταν λόγω των πρωτοβουλιών που ανέλαβε η κυβέρνηση και ο Πρόεδρος;

– Ανέφερα μια επισήμανση προς όλους μας: Πολιτικούς αρχηγούς, κόμματα, βεβαίως και προς τον ΠτΔ που είναι ο επίσημος διαπραγματευτής της ε/κ πλευράς. Εκτιμούμε ότι το αποτέλεσμα της άτυπης τριμερούς έχει ανοίξει ένα παράθυρο ευκαιρίας στην προσπάθεια επανέναρξης ουσιαστικών διαπραγματεύσεων. Οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε με αποφασιστικότητα και πρωτοβουλίες που επικεντρώνονται στην ουσία και όχι στην όποια επικοινωνιακή διαχείριση. Το παράθυρο αυτό δεν θα παραμείνει ανοικτό για μεγάλο χρονικό διάστημα και ήδη αντιλαμβανόμαστε την κρισιμότητα των στιγμών σε συνάρτηση με τις υπόλοιπες γεωπολιτικές εξελίξεις που διαμορφώνονται στην περιοχή μας.

Ως εκ τούτου και ανεξάρτητα από τη στάση της Τουρκίας, πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να επιμείνουμε με σαφήνεια στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που αυτές διακόπηκαν, στη βάση όλων των παραμέτρων και της φιλοσοφίας που έθεσε ο ΓΓ, αλλά και των σχετικών συγκλίσεων που έχουν επιτευχθεί.

Εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για διάρρηξη του υφιστάμενου αδιεξόδου με εποικοδομητικές θέσεις, αντικειμενικές εκτιμήσεις και συγκεκριμένες εισηγήσεις, όπως έχουμε πράξει μέχρι σήμερα, αφού εκτιμούμε ότι όσες εξ αυτών υιοθετήθηκαν, ενίσχυσαν σημαντικά την αξιοπιστία της δικής μας πλευράς και συνέβαλαν στην κινητικότητα που παρατηρούμε σήμερα.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες στο Κυπριακό

-Εσείς συμφωνείτε με τη θέση πως ένεκα των όσων είχαν συμβεί το 2017 η λύση ΔΔΟ έχει ουσιαστικά πεθάνει και στην επόμενη πενταμερή θα συζητηθεί οτιδήποτε άλλο;

– Κάθε αποτυχημένη προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού αλλά και η πάροδος του χρόνου, εξυπηρετεί μόνο τις τουρκικές επιδιώξεις και αποδυναμώνει τις προοπτικές λύσης στο συμφωνημένο πλαίσιο. Ενώ επιπρόσθετα δημιουργεί νέους κινδύνους για όλους τους Κυπρίους. Δεν υπάρχει ωστόσο άλλη εφικτή οδός που να μας απαλλάσσει από την τουρκική κατοχή, να απελευθερώνει και να επανενώνει τον τόπο μας μακριά από κατοχικά στρατεύματα και αναχρονιστικές εγγυήσεις και να διασφαλίζει το ένα κοινό, ευοίωνο και υποσχόμενο μέλλον για όλους τους νόμιμους κατοίκους του νησιού μας.

Δεν υιοθετούμε σε καμία περίπτωση τις φωνές που ακούγονται για εγκατάλειψη του συμφωνημένου πλαισίου λύσης, υπέρ της διεξαγωγής ενός νέου μακροχρόνιου αγώνα για μια αόριστη και ανέφικτη επιδίωξη κάτι καλύτερου. Αλλά ούτε και παραβλέπουμε τη συστηματική τουρκική προπαγάνδα, περί δήθεν μη ειλικρινούς βούλησης των Ε/κ για ομοσπονδιακή λύση με πολιτική ισότητα. Ένα αφήγημα που – αν και αναληθές – έχει δυστυχώς βρει ανταπόκριση σε μερίδα της διεθνούς κοινότητας.

Και ενόσω το αδιέξοδο παρατείνεται, ενδεχομένως να οδηγήσει στη σταδιακή υιοθέτηση της θέσης ότι η ΔΔΟ δεν είναι πλέον εφικτή που κάτι τέτοιο θα ήταν πολύ επικίνδυνο και καταστροφικό. Εμείς έχουμε καταθέσει από τον περασμένο Ιανουάριο αναλυτικά τις θέσεις και εισηγήσεις μας έτσι ώστε με αξιοπιστία να ακυρώσουμε την τουρκική προπαγάνδα. Είναι δύσκολο να διαφυλάξουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο του Κραν Μοντανά, εάν δεν απαντήσουμε κάποιες από τις ανησυχίες της τ/κ κοινότητας- συμπεριλαμβανομένων και όσων στηρίζουν ΔΔΟ – τις οποίες ο διεθνής παράγοντας αντιμετωπίζει με κατανόηση.

-Εάν δεν υπάρχει αντικείμενο, δηλαδή λύση ΔΔΟ, πιστεύετε ότι ο Πρόεδρος δεν θα πρέπει να πάει σε μια πενταμερή εάν αυτή θα είναι η ατζέντα; Εσείς εάν είχατε αυτό το σενάριο ενώπιον σας τι θα κάνατε; Θα πηγαίνατε για να συζητήσετε με τα άλλα μέρη ή θα υποδεικνύεται στον ΟΗΕ ότι δεν μπορεί να διεξαχθεί μια τέτοια συνάντηση υπό αυτά τα δεδομένα;

– Το σίγουρο είναι ότι η διαιώνιση του αδιεξόδου και η εμβάθυνση των τετελεσμένων της κατοχής θα αποβεί καταστροφική για τον Κυπριακό Ελληνισμό. Έχουμε χρέος να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά. Χωρίς αμφιταλαντεύσεις. Συνεπώς δεν έχουμε την πολυτέλεια να απορρίπτουμε πρωτοβουλίες του ΓΓ του ΟΗΕ, όπως την άτυπη πενταμερή που προτίθεται να συγκαλέσει. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 5 ή άλλα 7 χρόνια για να αναληφθεί μια σοβαρή πρωτοβουλία. Επιπρόσθετα, δεν εκτιμώ ότι ενδέχεται ο ΓΓ να αποκλείσει τη λύση ΔΔΟ. Ο ίδιος εξάλλου έχει δηλώσει ότι συνεχίζει να καθοδηγείται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Θεωρώ ταυτόχρονα ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ο ΓΓ γνωρίζει πολύ καλά τις θέσεις των δύο πλευρών καθώς επίσης και το χάσμα που τις χωρίζει. Ως εκ τούτου είναι πολύ πιθανό όταν θα συγκαλέσει την πενταμερή να αποφύγει λεκτικό που θα εμποδίζει την Τουρκία να καταθέσει τις θέσεις της παρόλο που αυτές εκφεύγουν του συμφωνημένου πλαισίου, αφού σε τέτοια περίπτωση θα αρνείτο να συμμετάσχει.

Είναι λοιπόν πιθανό, να επιτρέψει σε όλες τις πλευρές να καταθέσουν τις θέσεις τους επιθυμώντας να διαφυλάξει τον διαμεσολαβητικό του ρόλο. Εφόσον η δική μας πλευρά επιμένει με αξιοπιστία στο συμφωνημένο πλαίσιο, δεν μπορεί ο ΓΓ να καταθέτει ιδέες έξω από αυτό. Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις, βέβαια, για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, για αυτό και οφείλουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα.

«Οι σχέσεις μου με τον Αβέρωφ είναι πολύ καλές»

-Η σχέση σας με τον Αβέρωφ Νεοφύτου ποια είναι σήμερα; Νιώθετε ότι σας ασκεί πίεση για να επανέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος το 2028;

– Οι σχέσεις μας είναι πολύ καλές όπως και με όλους τους συναδέλφους και συναγωνιστές. Από εκεί και έπειτα έχω δηλώσει ξανά ότι δεν ασχολούμαι με το τι θα συμβεί τρία χρόνια μετά. Είναι άστοχο να μιλάμε για το 2028 όσο υπάρχουν εργαζόμενοι που δεν ξέρουν πώς θα βγάλουν το 2025. Όσο υπάρχουν οικογένειες που δυσκολεύονται να σχεδιάσουν τους επόμενους μήνες.

Όταν οι σταθερές στη ζωή των συμπολιτών μας έχουν διαταραχθεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, είναι τουλάχιστο αλαζονικό να ασχολούμαστε με αξιώματα και προσωπικές φιλοδοξίες.

Αυτό που θέτουμε ως προτεραιότητα το 2025 είναι να προτείνουμε λύσεις, να υπερασπιζόμαστε αποτελεσματικά τους πολίτες και να είμαστε εκεί γι’ αυτούς με στόχο το 2026 ο Δημοκρατικός Συναγερμός να είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Τα υπόλοιπα είναι αχρείαστα.

-Σας ενοχλούν οι δημόσιες παρεμβάσεις του, οι οποίες πολλές φορές είναι και εκτός κομματικής γραμμής;

-Ο Αβέρωφ Νεοφύτου ως ιστορικό στέλεχος και δη ως τέως πρόεδρος της παράταξης έχει κάθε δικαίωμα να διατυπώνει ελεύθερα τις θέσεις και απόψεις του.

Λογοκρισία στο κόμμα δεν είχαμε ποτέ και αυτό ισχύει για όλους τους βουλευτές και βουλεύτριες μας. Θεωρώ δεδομένο ωστόσο ότι όλοι και όλες πρέπει να κινούμαστε στο πλαίσιο των θέσεων του κόμματος, οι οποίες λαμβάνονται δημοκρατικά μέσα από τα συλλογικά του όργανα.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00