Thursday, September 19, 2024
Home » Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η παρουσίαση νέων Επιτρόπων στο Ευρωκοινοβούλιο

Αναβάλλεται για μια εβδομάδα η παρουσίαση νέων Επιτρόπων στο Ευρωκοινοβούλιο

0 comments

Aναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 11/9 συζήτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για την ερχόμενη Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου αναβάλλεται η προγραμματισμένη για τις 11/9 συζήτηση της Προέδρου της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, με την ηγεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη σύνθεση της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς η Σλοβενία θα πρέπει να ολοκληρώσει εσωτερικές διαδικασίες προτού καταστεί επίσημο το όνομα της προτεινόμενης Επιτρόπου της χώρας.

Advertisement

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Κομισιόν που ενημέρωσε τα ΜΜΕ στις Βρυξέλλες, η Κυβέρνηση της Σλοβενίας ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως το κοινοβούλιο της χώρας θα κληθεί την Παρασκευή να καταθέσει την γνώμη του για την πρόταση της Κυβέρνησης για τη θέση της Επιτρόπου.

«Μόνο έπειτα από αυτό το βήμα η πρόταση για τον υποψήφιο θα είναι πλήρης και επίσημη», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Παρασκευή ο Τομάς Βέσελ, πρώην επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου της χώρας, ο οποίος είχε προταθεί από τον Πρωθυπουργό Ρόμπερτ Γκόλομπ, για τη θέση του Επιτρόπου της Σλοβενίας, απέσυρε την υποψηφιότητα του, ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, των πιέσεων της κ. Φον ντερ Λάιεν προς ορισμένες χώρες, στο πλαίσιο της προσπάθειας να πετύχει ισορροπία των φύλων στη νέα Κομισιόν.

Τη Δευτέρα, η Σλοβενία επιβεβαίωσε πως προτείνει για Επίτροπο τη διπλωμάτη Μάρτα Κος. Αυτή τη στιγμή, 10 από τους 26 προτεινόμενους (εξαιρουμένης της Γερμανίας) είναι γυναίκες.

Λόγω του ότι το κοινοβούλιο της Σλοβενίας πρέπει να ανάψει το πράσινο φως για την κ. Κος, «η Κομισιόν έχει ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αναβάλει την παρουσίαση της Προέδρου Φον ντερ Λάιεν στη Διάσκεψη των Προέδρων της σύνθεσης του μελλοντικού Κολεγίου μέχρι να ολοκληρωθεί ο κατάλογος των υποψηφίων», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Η συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων, που αποτελείται από την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, και τους αρχηγούς των πολιτικών ομάδων, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο, στις 9 το πρωί (τοπική ώρα).

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More