Thursday, September 19, 2024
Home » Ανάλυση CT: Ο Τατάρ παίζει με τη φλόγα του Μεσανατολικού και παριστάνει τον «πυροσβέστη»

Ανάλυση CT: Ο Τατάρ παίζει με τη φλόγα του Μεσανατολικού και παριστάνει τον «πυροσβέστη»

0 comments

Επικίνδυνα παιχνίδια από Τατάρ με αφορμή το Μεσανατολικό – Κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι θέτει σε κίνδυνο το νησί – Καλλιεργεί τον τρόμο και την ανασφάλεια – Προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση για να προωθήσει τις αξιώσεις του για λύση δύο κρατών

Σε κίνδυνο ολόκληρο το νησί θέτει η ανεύθυνη στάση του Ερσίν Τατάρ στο Μεσανατολικό, και όχι οι πολιτικές της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τις τελευταίες μέρες ο κατοχικός ηγέτης άρχισε μια νέα επικίνδυνη εκστρατεία δημιουργίας τρόμου, σε μια προσπάθεια να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά για εμπλοκή στον πόλεμο. Δεν είναι κάτι καινούργιο, αφού τέτοιου είδους ξεσπάσματα γίνονται από την αρχή του πολέμου στη Γάζα. Για λόγους προφανείς.

Advertisement

Ο Τατάρ επιδιώκει να εκμεταλλευτεί την κρίση για να μιλήσει στη διεθνή κοινότητα για το Κυπριακό και να ζητήσει την αναγνώριση του παράνομου μορφώματος. Για αυτό και από τον περασμένο Οκτώβριο άρχισε να συγκρίνει τα δεινά των Γαζαίων, με όσα πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι τη δεκαετία του ‘60. Μια ατυχής σύγκριση παραπληροφόρησης, μέσα από την οποία θεωρεί πως ο πλανήτης θα δει με συμπάθεια το ψευδοκράτος και δώσει συγχωροχάρτι στην Τουρκία για τη βάρβαρη εισβολή της στο νησί.

Αφού η αντίληψη του δεν έπεισε κανέναν, άρχισε να κατηγορεί την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι λειτουργεί ως στρατιωτική βάση για το Ισραήλ και τους δυτικούς. Μια ακόμη έκρηξη προπαγάνδας από τον κατοχικό ηγέτη, ο οποίος μιλούσε για τη στρατιωτική παρουσία ξένων δυνάμεων στην Κύπρο. Χωρίς να αναφέρεται στο γεγονός ότι η έλευση δυνάμεων είχε να αποκλειστικά και μόνο να κάνει με την εκκένωση ξένων υπηκόων σύμφωνα με το σχέδιο «Εστία».

Έπειτα κατηγόρησε την Κυπριακή Δημοκρατία για τις κινήσεις των Βρετανών στις Βάσεις, παριστάνοντας ότι δεν γνωρίζει το συμφωνημενο (και από την Άγκυρα) καθεστώς στις δύο περιοχές. Αλλά επικαλέστηκε ακόμη και τις πολεμικές απειλές που εκτόξευσε ο Νασράλα κατά της Λευκωσίας, λες και δεν έγιναν κατά παραγγελία από την Τουρκία.

Μέχρι σήμερα όλες του οι προσπάθειες έπεσαν στο κενό, ωστόσο δεν τα παρατάει. Υπό το φόβο γενίκευσης της σύρραξης και αφού ενεργοποιήθηκε και πάλι το σχέδιο «Εστία», ο Τατάρ επανήλθε αυτές τις μέρες συνεχίζοντας απτόητος τα επικίνδυνα παιχνίδια του. Χαρακτηριστική είναι η γραπτή δήλωση που εξέδωσε την περασμένη Δευτέρα για να κατηγορήσει την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι κλιμακώνει την ένταση στη Μέση Ανατολή!

Στη δήλωση του, ο κατοχικός ηγέτηςμιλάει για μονομερή και ανεύθυνα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς που απειλούν να καταστήσουν το νησι στόχο. Σε αντίθεση με την… καλή Τουρκία (για τον Τατάρ), η οποία δήθεν εργάζεται για την επίτευξη μόνιμης κατάπαυσης του πυρός.

Αναφερόμενος στην παρουσία αμερικανικών πλεούμενων στην περιοχή, υποστήριξε πως η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη «προσπαθεί να συμμετάσχει στο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που διαπράττει καθημερινά ακριβώς δίπλα μας εδώ και περίπου ένα χρόνο το Ισραήλ». Ζητά από την ελληνοκυπριακή πλευρά να διατηρήσει την ουδετερότητα της, λέγοντας πως «η νότια Κύπρος έχει γίνει στρατιωτικός σταθμός για χώρες που έχουν δείξει με κάθε ευκαιρία ότι είναι συμβαλλόμενες στην κρίση και συνένοχες στο έγκλημα».

Παρά την προσπάθεια, η διεθνής κοινότητα δεν παίρνει στα σοβαρά τις δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ. Το μόνο που πετυχαίνει είναι να δημιουργήσει τρόμο και πανικό στους Τουρκοκύπριους. Να καλλιεργήσει την ανασφάλεια και τη διχόνοια ώστε να ενδυναμώσει το αφήγημα του για τα δύο κράτη στην Κύπρο. Κάτι που έχει ανάγκη, καθώς με τις αξιώσεις του διαφωνούν κάθετα αρκετά κόμματα των κατεχόμενων και ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More