Sunday, September 8, 2024
Home » Ανάλυση CT: Γαντζωμένος στην καρέκλα ο Τατάρ. Με τουρκικές παρεμβάσεις αρχίζει ο προεκλογικός

Ανάλυση CT: Γαντζωμένος στην καρέκλα ο Τατάρ. Με τουρκικές παρεμβάσεις αρχίζει ο προεκλογικός

0 comments

Εγκαινίασε έμμεσο προεκλογικό αγώνα ο Τατάρ – Παρατράγουδα με τουρκικές παρεμβάσεις από τώρα – Στελέχη του UBP δέχτηκαν πιέσεις για να μην υποβάλουν υποψηφιότητα για την ηγεσία του κόμματος – Σφυρίζει αδιάφορα ο κατοχικός ηγέτης

«Να είμαστε καλά στην υγεία μας, θα δούμε αν τα κόμματα θα με στηρίξουν όπως παλιά. Ελπίζω ότι αυτό θα συμβεί και μετά θα δηλώσω υποψηφιότητα». Αυτή ήταν η απάντηση του Ερσίν Τατάρ στο ερώτημα της τουρκάλας δημοσιογράφου του A Haber εάν θα επαναδιεκδικήσει το 2025. Ο κατοχικός ηγέτης απέφυγε να ανακοινώσει την πρόθεση του να παραμείνει στην εξουσία του ψευδοκράτους, η οποία εντούτοις θεωρείται δεδομένη.

Advertisement

Στα λόγια ο Τατάρ κινείται στο «θα δούμε». Στην πράξη όμως άρχισε ήδη προεκλογική εκστρατεία, όπως φάνηκε από την αμέσως επόμενη ατάκα του στη συνέντευξη. «Βλέπω ότι έχουμε πετύχει πολλά πράγματα. Οι σχέσεις με την Τουρκία, η προβολή της Κύπρου (των κατεχομένων), η αναγνώριση της Κύπρου, οι επαφές μας. Ελπίζω στη συνέχιση αυτής της διαδικασίας», δήλωσε και εξαπέλυσε επίθεση κατά των τουρκοκυπριακών κομμάτων που υποστηρίζουν την ομοσπονδιακή λύση.

Θυμήθηκε την προεκλογική μάχη που έδωσε απέναντι στον Μουσταφά Ακιντζί, λέγοντας πως εκείνη η νοοτροπία «αντιπροσωπεύει τον φεντεραλισμό» και ότι έχασε στις εκλογές με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για δύο κράτη.

Τουρκικό… χέρι

Κι όμως ο Τατάρ δεν εστιάζει μόνο στους διαφωνούντες της λεγόμενης αντιπολίτευσης. Γνωρίζει καλά πως θα πρέπει πρώτα να δώσει τη μάχη εντός του κόμματος του. Στο UBP υπάρχουν φωνές εναντίον του και τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πληροφορίες για αριθμό ενδιαφερομένων που θα διεκδικήσουν το «χρίσμα».

Η συζήτηση άνοιξε ενόψει εκλογικού συνεδρίου του κόμματος και αφού οι Αμτζάογλου και Εβρέν δήλωσαν την πρόθεση τους να θέσουν υποψηφιότητα για την καρέκλα. Σύμφωνα με τουρκοκυπριακά έντυπα, οι δύο δέχτηκαν πιέσεις από την Άγκυρα για να αποσυρθούν. Μερίδα των Μέσων Ενημέρωσης αναφέρει πως τους απαγορεύτηκε να θέσουν υποψηφιότητα.

Σ’ αυτή την πτυχή εστίασε σε μια δεύτερη συνέντευξη που έδωσε ο κατοχικός ηγέτης στο διαδικτυακό Gündem Kıbrıs Web TV, επιστρέφοντας από την Κωνσταντινούπολη στα κατεχόμενα. Δηλώνοντας πως υπάρχουν πάντα κάποιοι δυσαρεστημένοι, απέδωσε τον αποκλεισμό σε… ατυχία ή τύχη και υπέδειξε πως στην πολιτική πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι για όλα. Ακόμα και για κάποιες «αδικίες», όπως είπε.

Όταν ρωτήθηκε σε ποιους αναφέρεται, απάντησε μόνο ότι «θα καταλάβουν». Αναφέρθηκε στην ανάγκη για εσωκομματική ενότητα μετά τις διαδικασίες, προσθέτοντας πως υπάρχουν πολλοί υποψήφιοι και ότι «μπορεί να υπάρξει κατακερματισμός με μεγάλο αριθμό υποψηφίων».

Όσο για τη διαφαινόμενη τουρκική παρέμβαση στη διαδικασία, είπε μόνο ότι δεν γνωρίζει κάτι και συνέχισε λέγοντας πως «είναι δημοκρατικό δικαίωμα του καθενός (να διεκδικήσει), αλλά εάν υπάρχουν ορισμένα μηνύματα, είναι στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να τα αξιολογήσει ανάλογα»!

Είναι άλλη μια ένδειξη ότι τα πάντα στο ψευδοκράτος ρυθμίζονται πλέον από την τουρκική κυβέρνηση. Οι Τουρκοκύπριοι και το μέλλον τους έχουν αφεθεί σε χέρια τρίτων, οι οποίοι θέλουν μόνο να περάσει το δικό τους στο Κυπριακό.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More