Friday, September 20, 2024
Home » Αδιάλειπτη προσπάθεια της Κυβέρνησης η επανέναρξη συνομιλιών είπε ο Υφυπουργός Έρευνας

Αδιάλειπτη προσπάθεια της Κυβέρνησης η επανέναρξη συνομιλιών είπε ο Υφυπουργός Έρευνας

0 comments

Ο Υφυπουργός Έρευνας είπε μεταξύ άλλων ότι στη μακραίωνη ιστορία της η Κύπρος, γνώρισε πολλούς κατακτητές και υπέστη κάθε είδους δοκιμασίες

Ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής ΠολιτικήςΝικόδημος Δαμιανού διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη δεν θα πάψει λεπτό να καταβάλλει κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών, με στόχο τη συνολική επίλυση του Κυπριακού στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) και των αρχών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).

Advertisement

Ο κ. Δαμιανού προέβη στη διαβεβαίωση σε επιμνημόσυνο λόγο του στο ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων Χρήστου Κωνσταντινίδη, Πέτρου Ευσταθίου, Γιαννάκη Ταλιώτη, Αντώνη Αντωνίου και Μιχάλη Κυπριανού, στη Γεροσκήπου, που τελέστηκε την Κυριακή στη Γεροσκήπου.

Ο Υφυπουργός Έρευνας είπε ότι στη μακραίωνη ιστορία της η Κύπρος, γνώρισε πολλούς κατακτητές και υπέστη κάθε είδους δοκιμασίες, ωστόσο, σε κάθε σημαντικό ιστορικό γεγονός υπήρξαν άνθρωποι που διακρίθηκαν για το μεγαλείο της ψυχής, τα ιδανικά και τις αξίες τους.

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι με απέραντο σεβασμό και εθνική υπερηφάνεια μνημονεύουμε τον Χρήστο Κωνσταντινίδη, που έπεσε μαχόμενος το 1920 στη Μικρά Ασία, τον Πέτρο Ευσταθίου και τον Γιαννάκη Ταλιώτη, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της τουρκανταρσίας του 1963-1964, και τον Αντώνη Αντωνίου και τον Μιχάλη Κυπριανού, που θυσιάστηκαν κατά την τουρκική εισβολή το 1974 και έκανε αναφορά στη θυσία εκάστου εκ των μνημονευθέντων.

“Πέντε νέα παιδιά, που χωρίς δισταγμό και με ασύγκριτη γενναιότητα, υπερασπίστηκαν μέχρι τέλους την πατρίδα, πιστοί στο καθήκον, και τιμώντας στον απόλυτο βαθμό τις αξίες και τα ιδανικά που γαλούχησαν τους απανταχού Έλληνες δια μέσου των αιώνων”, συμπλήρωσε.

Ο Υφυπουργός Έρευνας είπε ότι η μεγαλύτερη τιμή προς αυτούς που θυσιάστηκαν υπέρ πίστεως και πατρίδας, είναι να συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα δίκαια του λαού μας και να αγωνιζόμαστε για μια Κύπρο ελεύθερη και επανενωμένη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More