Tuesday, September 17, 2024
Home » Ήταν ο Σύρος τρομοκράτης ή εμείς αυταρχικοί;

Ήταν ο Σύρος τρομοκράτης ή εμείς αυταρχικοί;

0 comments

Ποιος έκρινε ότι ο Σύρος που κρατήθηκε για 18 μήνες ήταν επικίνδυνος και έπρεπε να απελαθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Προτού κρατηθεί για 18 μήνες είχε καταδικαστεί με την κατηγορία «παρακολούθησης εκπαίδευσης για τέλεση αδικημάτων τρομοκρατίας μεταξύ άγνωστης ημερομηνίας και μέχρι τις 3.1.2021». Τελικά, ύστερα από 18 μήνες κράτησης του, το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε να αφεθεί ελεύθερος.

Δεν ισχυρίζομαι ότι είναι άγιος αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως στους 18 μήνες που κρατείτο ο Σύρος «ουδεμία προσπάθεια έγινε για απέλαση του, παρόλο που ο ίδιος ισχυρίζεται πως στο παρελθόν επιθυμούσε την απέλαση του όχι στη χώρα καταγωγής του αλλά σε άλλη χώρα».

Τέτοιες πρακτικές εφαρμόζονται και σε άλλες αυταρχικές χώρες αλλά αν θεωρήσουμε, για χάρη συζήτησης, πως ήταν όντως τρομοκράτης, τότε οι ευθύνες των αρμοδίων για το γεγονός ότι δεν μερίμνησαν να απελαθεί είναι ακόμη μεγαλύτερες μετά την απόφαση του Ανωτάτου να αφεθεί ελεύθερος.

Δηλαδή, αν κρατείτο ένας Κύπριος επί 18 μήνες σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς να απελαύνεται τι θα λέγαμε; Ή οι Αρχές αποδεικνύουν την ενοχή κάποιου και ενεργούν αναλόγως ή τα παρατούν και πάνε σπίτι τους. Με την ελευθερία των ανθρώπων, είτε είναι Σύροι, είτε Κούρδοι κ.ο.κ. δεν παίζουμε.

Β.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More