Monday, September 23, 2024
Home » «Έχουν το δικαίωμα», λέει η Κυβέρνησης για τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

«Έχουν το δικαίωμα», λέει η Κυβέρνησης για τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό

0 comments

Απαντάει σε ΑΚΕΛ και Ζαχαρία Κουλία η Κυβέρνηση – «Σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, θα πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε περισσότερα» – «Ο τόπος χρειάζεται μέτρο»

Στην προσπάθεια για πάταξη της διαφθοράς, κανένας δεν μπορεί να ‘κουνάει το δάκτυλο’ στον άλλο, ανέφερε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Αντωνίου, σχολιάζοντας τη διαμαρτυρία έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Advertisement

  • Δεν πτοήθηκαν απ’ τον καιρό… Πλήθος κόσμου έξω από το Προεδρικό μετά την παύση Οδυσσέα (pics-video)

Την ίδια στιγμή αναφέρθηκε και στην προειδοποίηση που έκανε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Ζαχαρίας Κουλίας, ότι αν δεν διοριστεί Γενικός Ελεγκτής έως τις 25 Σεπτεμβρίου, όταν θα αναλάβει ο ίδιος την ηγεσία του τόπου, ως προεδρεύων της Δημοκρατίας, θα διορίσει ο ίδιος Γενικό Ελεγκτή.

«Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση του ΑΚΕΛ, η θέση μας είναι ότι το κάθε κόμμα, η κάθε πολιτική δύναμη, κάθε οργανωμένο σύνολο, αλλά και ασφαλώς ο κάθε πολίτης, έχουν το δικαίωμα να διαδηλώνουν, πάντοτε ειρηνικά, στο πλαίσιο του νόμου. Από εκεί και πέρα, με πολύ σεβασμό θα πρέπει να υποδείξουμε ότι στην προσπάθειαγια πάταξη της διαφθοράς, κανένας δεν μπορεί να ‘κουνάει το δάκτυλο’ στον άλλο, ούτε οι πολιτικές δυνάμεις ούτε η εκτελεστική εξουσία ούτε η νομοθετική».

Ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία στον ανώτατο βαθμό, «για να δούμε πώς αντιμετωπίζεται ένα διαχρονικό πρόβλημα που υφίσταται από καταβολής Κυπριακής Δημοκρατίας και για τον λόγο αυτό, σε ό,τι αφορά τη διαφθορά, θα πρέπει να λέμε λίγα και να κάνουμε περισσότερα».

Η απάντηση στην προειδοποίηση Κουλία

Κληθείς να σχολιάσει την εκδηλωθείσα πρόθεση του Βουλευτή Ζαχαρία Κουλία να διορίσει νέο Γενικό Ελεγκτή την προσεχή Τετάρτη, όταν θα ασκεί καθήκοντα Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, ο κ. Αντωνίου είπε«δεν μπορώ να του υποδείξω τι να κάνει, αλλά αυτά τα ζητήματα θα πρέπει να αντικρίζονται, και είμαι βέβαιος ότι θα αντικριστούν, με τη δέουσα σοβαρότητα και με μέτρο. Το μέτρο, για το οποίο μας δίδαξαν οι πρόγονοί μας. Ο τόπος χρειάζεται μέτρο».

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Add Comment

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More