Monday, September 9, 2024
Home » Ένταση για Πόθεν Έσχες: Ο Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε «ανίκανο» τον Κληρίδη και διαπληκτίστηκε με Λουκαΐδη

Ένταση για Πόθεν Έσχες: Ο Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε «ανίκανο» τον Κληρίδη και διαπληκτίστηκε με Λουκαΐδη

0 comments

Ίσως το πιο σημαντικό επεισόδιο του σίριαλ για το Πόθεν Έσχες είναι αυτό που διαδραματίζεται στην συνεδρία της ολομέλειας της Βουλής, η οποία καλείται να τοποθετηθεί για τις δυο σχετικές προτάσεις Νόμου και τις τροπολογίες. Με αυτές επιχειρείται η ρύθμιση του θέματος δήλωσης των περιουσιακών στοιχείων πολιτειακών και άλλων αξιωματούχων, με τον αποτελεσματικό έλεγχο των δηλώσεων.

Μετά από διευθετήσεις το θέμα μετακινήθηκε στην κορυφή της σημερινής ατζέντας, αλλά δεν έλειψαν οι εντάσεις. Χαρακτηριστικό είναι το συμβάν κατά την ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Ο τελευταίος επιχειρηματολογώντας απέδωσε την μορφή των προτάσεων Νόμου σε πολιτικά κίνητρα και χαρακτήρισε τον τέως Γενικό Εισαγγελέα, Κώστα Κληρίδη, «αποδεδειγμένα ανίκανο». Αντέδρασε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης καλώντας τον να αποσύρει την φράση. Ο Θεμιστοκλέους απάντησε ότι ουδέποτε αποσύρει κάτι που λέει και κάλεσε τον Λουκαΐδη να κάτσει κάτω.

Υπήρξε εκ νέου αντίδραση από τον κ. Λουκαΐδη, με την Αννίτα Δημητρίου να παρεμβαίνει για αποκατάσταση της τάξης και να ζητά διαγραφή του χαρακτηρισμού από τα πρακτικά.

Το έναυσμα για το εν λόγω επεισόδιο ήταν το σημείο της ομιλίας του κ. Θεμιστοκλέους, κατά το οποίο έκανε αναφορά για αντισυνταγματικότητα: «Ο Γενικός και Βοηθός διορίζονται και παύονται από το ίδιο πρόσωπο και λειτουργούν –με τους ίδιους όρους- με τα μέλη Ανωτάτου Δικαστηρίου. Εσείς εξαιρείτε όλους τους δικαστές, αλλά εκδικητικά, κάτι που δεν κάνατε από το 2014 έως το 2024 για τον προηγούμενο Γενικό Εισαγγελέα, αποδεδειγμένα ανίκανο, κι έρχεστε σήμερα για λόγους πολιτικούς να εκτονωθείτε πάνω στον Γενικό Εισαγγελέα και τον Βοηθό του, αγνοώντας τον θεσμό».

Γιώργος Λουκαΐδης: «Κυρία Πρόεδρε, έχει αποκληθεί ο τέως Γενικός Εισαγγελέας «αποδεδειγμένα ανίκανος». Καλώ τον κ. Θεμιστοκλέους αμέσως να το αποσύρει».

Ανδρέας Θεμιστοκλέους: «Είπα χίλιες φορές ότι από εκείνα που λέω δεν αποσύρω τίποτε, κύριε. Κάτσε κάτω».

Γιώργος Λουκαΐδης: «Είσαστε απαράδεκτος και δεν θα μου πείτε εσείς να κάτσω κάτω».

Ανδρέας Θεμιστοκλέους: «Κάτσε κάτω!».

Γιώργος Λουκαΐδης: «Κυρία Πρόεδρε, σε εσάς απευθύνομαι…».

Αννίτα Δημητρίου: «Κύριε Θεμιστοκλέους σας καλώ στην τάξη. Διαγράφονται από τα πρακτικά χαρακτηρισμοί –και έχει το δικαίωμα η Πρόεδρος της Βουλής να παρέμβει- και σας παρακαλώ να μην χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς, να τοποθετηθείτε με πολιτικά επιχειρήματα».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More