Monday, September 16, 2024
Home » Έβαλαν μπουρλότο οι τέως – Τρέχει να σβήσει φωτιές η Αννίτα

Έβαλαν μπουρλότο οι τέως – Τρέχει να σβήσει φωτιές η Αννίτα

0 comments

Η συνέντευξη του Νίκου Αναστασιάδη στο Podcast του Αντ1 έβαλε μπουρλότο στο πολιτικό σκηνικό. Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για όσα κατά καιρούς δέχεται πυρά και ιδιαίτερα για τα όσα ο τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ και άλλοτε στενός του συνεργάτης Αβέρωφ Νεοφύτου, άφησε σε πρόσφατη συνέντευξη του, ως αιχμές εναντίον του, σε σχέση με τη στάση του στο Κραν Μοντανά, αλλά και στις προεδρικές εκλογές.

Ο Νίκος Αναστασιάδης, βγήκε επιθετικά, χαρακτηρίζοντας ως πικραμένο τον Αβέρωφ Νεοφύτου με τον οποίο δεν θέλει να ασχολείται, παραπέμποντας τον στα ημερολόγια του, όπως είπε χαρακτηριστικά για να δει αν τον ενημέρωσε η όχι για το τι ελεγχθεί στη συνάντηση της Νέας Υόρκης το Σεπτέμβριο του 2018.

Του επέρριψε την ευθύνη της ήττας του ΔΗΣΥ στις προεδρικές εκλογές, αντιστρέφοντας ουσιαστικά τα πυρά για τις κατηγορίες που δέχεται από τον Αβέρωφ Νεοφύτου και άλλους για το ρόλο του στις προεδρικές εκλογές. Ο Νίκος Αναστασιάδης, κάλεσε χαρακτηριστικά τον τέως πρόεδρος του ΔΗΣΥ, να κάνει την αυτοκριτική του και να μην επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους, επικαλούμενος και την δημοσκόπηση με την οποία ο Αβέρωφ Νεοφύτου έπαιρνε μόλις 6%.

«Εάν ο ίδιος ήταν πιο κοντά στον κόσμο του ΔΗΣΥ, αφουγκραζόταν τα αισθήματα του κόσμου, σήμερα θα ήταν Πρόεδρος. Το γεγονός ότι έκανε δημοσκόπηση και έπαιρνε 6% ήταν λόγος ενθαρρυντικός; […] Δεν μπορεί να κατηγορείς αυτόν που σε στήριξε μέχρι την 1η Κυριακή, επειδή δεν επέλεξε αυτό που επέλεξες εσύ για λόγους εκδίκησης την δεύτερη Κυριακή. Τι κοινό είχε ο κ. Νεοφύτου με το ΑΚΕΛ για να θέλει να το επαναφέρει στην εξουσία;», διερωτήθηκε.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου σήκωσε το γάντι και απάντησε στα όσα είπε ο Νίκος Αναστασιάδης, με στίχους από τον Μανώλη Αναγνωστάκη. «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε… Τάχα η θέλησή σου λίγη, τάχα ο πόνος σου μεγάλος, η ζημιά ήτανε στο ζύγι, πάντα φταίει κάποιος άλλος, Μανώλης Αναγνωστάκης», έγραψε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

Συμπλήρωσε ότι «πικραμένοι είναι οι χιλιάδες που σ’ εμπιστεύτηκαν κάποτε. Πικρό είναι το ποτήρι της διχοτόμησης, που κινδυνεύει να το πιεί όλος ο Ελληνισμός. Πικρό είναι το ψέμα με τον μπαμπούλα του ΑΚΕΛ. Πικρό θα είναι και το φως της ιστορίας, από το οποίο κανένα σκοτεινό πρόσωπο δεν μπορεί να ξεφύγει»

Η νέα αντιπαράθεση Αναστασιάδη- Αβέρωφ προκαλεί εκ νέου αμηχανία αλλά και δυσφορία στην ηγεσία του ΔΗΣΥ. Η Αννίτα Δημητρίου, ακόμα και χθες σε τηλεοπτική της παρέμβαση, άφησε εκατέρωθεν αιχμές για τα προβλήματα που δημιουργούν στο κόμμα οι παρεμβάσεις των δύο άλλοτε ισχυρών ανδρών του ΔΗΣΥ αλλά την ίδια ώρα είναι εμφανής η δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται.

«Ο καθένας έχει το δικαίωμα της άποψής του. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι καλύτερα τη δεδομένη στιγμή με την κατάσταση που έχουμε να διαχειριστούμε, ας νοιαστούμε για τον ΔΗΣΥ και την Κύπρο μας, να λέγονται λιγότερα ή ότι ανήκει στο παρελθόν να μένει εκεί. Όλο αυτό το διάστημα βλέπουμε εκατέρωθεν πυρά, διαφορετικές αναγνώσεις ή ερμηνείες δηλώσεων ή ετεροχρονισμένες δηλώσεις. Πού βρισκόμασταν τόσο καιρό όλοι για κάποια επίμαχα ζητήματα; Πώς βοηθάμε την παράταξή μας εάν πράγματι θέλουμε να τη βοηθήσουμε; Πώς βοηθάμε τον τόπο μας που βρίσκεται ίσως στο χειρότερο σημείο στο Κυπριακό», σημείωσε.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ από την μια επιδιώκει να κρατεί αποστάσεις αφήνοντας την να εξελίσσεται ως μία προσωπική αντιπαράθεση των δύο. Από την άλλη όμως, αντιλαμβάνεται και η ίδια και η υπόλοιπη ηγεσία ότι ο αντίκτυπος της αντιπαράθεσης των δύο είναι προς το κόμμα και η διαρκής ανάφλεξη του μετώπου φθείρει και την σημερινή ηγεσία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, επέλεξε στίχους από τον Διονύσιο Σολωμό να τοποθετηθεί στην αντιπαράθεση. «Ἡ Διχόνοια ποὺ βαστάει Ἕνα σκῆπτρο ἡ δολερή· Καθενὸς χαμογελάει, Πάρ’ το, λέγοντας, καὶ σύ», έγραψε μεταξύ άλλων.

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη συνέντευξή του, απάντησε επίσης και στις κατηγορίες του Τουμάζου Τσελεπή για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά επικαλούμενος τον Ανδρέα Μαυρογιάννη που ήταν διαπραγματευτής και στις προεδρικές εκλογές, υποψήφιος Πρόεδρος με τη στήριξη του ΑΚΕΛ.

Αυτό έδωσε λαβή στον γγ του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου να απαντήσει, επιλέγοντας και αυτός στίχους από το γνωστό τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη, «με τόσα ψέματα που γέμισαν οι λέξεις…».

Από τα λεγόμενα Αναστασιάδη αρπάχτηκε και βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου για να απαντήσει στην κριτική που δέχθηκε για τη στάση της στις προεδρικές εκλογές και τη χλιαρή στήριξη Μαυρογιάννη, λέγοντας πώς ο Μαυρογιάννης είναι το καλύτερο άλλοθι του Αναστασιάδη. «Αυτό πρέπει να το δείτε όλοι! Άλλοθι ο Μαυρογιάννης για Αναστασιάδη», αναφέρει, ενώ σε άλλο σημείο της ανάρτησης της, σημειώνει: «Στο πυρ το εξώτερον ο Άντρος Τσελεπής που κατά τον Αναστασιάδη λέει φαιδρότητες ο τελευταίος».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More