Thursday, October 3, 2024
Home » Άνοιγμα κυβέρνησης σε νέους γεωργούς και επιδότηση ηλικιωμένων – Πράσινη κοινότητα ο Πύργος Τυλληρίας

Άνοιγμα κυβέρνησης σε νέους γεωργούς και επιδότηση ηλικιωμένων – Πράσινη κοινότητα ο Πύργος Τυλληρίας

0 comments

Σημαντικό σχέδιο επιδότησης, διαμονής και φροντίδας σε στέγες ηλικιωμένων αποφασίζει το υπουργικό Συμβούλιο, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη κατά την έναρξη της συνεδρίασης, να ανακοινώνει ότι προχωρεί στην υλοποίηση σημαντικών προεκλογικών αποφάσεων.

Οι δικαιούχοι ανέφερε, θα είναι από το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, θα είναι αυτοί που παίρνουν επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου, αλλά και άτομα τα οποία η Υφυπουργός θα κρίνει – που δεν είναι άτομα που εμπίπτουν στις δύο κατηγορίες που προανέφερα- ότι εμπίπτουν σε αυτά τα κριτήρια.

Υπάρχει σημαντική αύξηση από τα 745 ευρώ που ίσχυε, τώρα θα είναι μέχρι τα 1300 ευρώ. Ανακοίνωσε αύξηση των δικαιούχων και των δεσμευτικών κριτηρίων.

Στρατηγική με γνώμονα τον πρωτογενή τομέα

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε επίσης στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας μας, διαβεβαιώνοντας για υλοποίηση στρατηγικής, η οποία στόχο έχει να προσελκύσει νέους γεωργούς στο γεωργικό επάγγελμα, οι οποίοι να συμμετέχουν στην προώθηση, την εισαγωγή νέων τεχνολογιών, να αξιοποιούν την τεχνολογία. Στους στόχους η προώθηση στην αγορά υψηλής ποιότητας προϊόντων σε προσιτές τιμές για τους καταναλωτές.

Πράσινη Κοινότητα ο Πύργος

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην καινοτομία την οποία προχωρεί η κυβέρνηση, αρχίζοντας με την πιλοτική εφαρμογή του θεσμού της πράσινης κοινότητας. «Έχουμε επιλέξει» είπε, «λόγω του ότι βρίσκεται σε απομακρυσμένη περιοχή, λόγω του ότι αντιμετωπίζουν αρκετές προκλήσεις οι κάτοικοι της περιοχής, αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε από τον Πύργο Τηλλυρίας, με συγκεκριμένες δράσεις οι οποίες θα βοηθήσουν στη μερική ενεργειακή αυτονομία, στη διαχείριση των στερεών και υγρών αποβλήτων, βασικών υποδομών για την κατάσταση βασικών υποδομών για περιβαλλοντικούς σκοπούς. Ξεκινούμε με τον Πύργο Τηλλυρίας».

Εξέφρασε τηνελπίδα να ενθαρρυνθούν και άλλες κοινότητες οι οποίες θα ενδιαφέρονται να γίνουν πράσινες κοινότητες με τη βοήθεια του κράτους.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Add Comment

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise