Friday, September 20, 2024
Home » Τζούλι Φίσερ: Aυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης του αεροπλανοφόρου USS Wasp στη Λεμεσό

Τζούλι Φίσερ: Aυτός είναι ο λόγος της επίσκεψης του αεροπλανοφόρου USS Wasp στη Λεμεσό

0 comments

Aνάρτηση για τον σκοπό της επίσκεψηςτου αεροπλανοφόρου αμφίβιων επιχειρήσεων του αμερικανικού ναυτικού USS Wasp στο λιμάνι της Λεμεσού πραγματοποίησε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο Τζούλι Φίσερ.

Η κ. Φίσερ ξεκαθαρίζει ότι το USS Wasp επισκέπτεται την Κύπρο για να υποστηρίξει μακροπρόθεσμα προγραμματισμένες δραστηριότητες της συνεργασίας των δύο κρατων.

Τονίζει ότι η επίσκεψη έρχεται σε μια περιόδο όπου οι ΗΠΑ συνεχίζουν όλες τις προσπάθειες μαζί με βασικούς εταίρους για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων, αλλάκαι για προετοιμασία για υποστήριξη αμάχων σε ενδεχόμενη κρίση στην περιοχή.

Όπως προαναφέραμε το αεροπλανοφόρο αμφίβιων επιχειρήσεων του αμερικανικού ναυτικού USS Wasp, προσέδεσε στο λιμάνι της Λεμεσού την Πέμπτη, 08 Αυγούστου.

Σε ανακοίνωση του Πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι συχνός προορισμός για πλοία που επιχειρούν στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, το πλοίο έφτασε για μια προγραμματισμένη επίσκεψη στο λιμάνι, μαζί με την 24η Μονάδα Εκστρατείας Πεζοναυτών (MEU) Ειδικών Επιχειρήσεων (SOC).

Το πλοίο και η ομάδα της 24ης MEU (SOC)θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις και θα συμμετάσχουν σε εκδήλωση με το Ίδρυμα Αγίου Στεφάνου.

«Οι ναυτικοί και οι πεζοναύτες μας ανυπομονούν να γνωρίσουν την κουλτούρα της Κύπρου, να εξερευνήσουν την περιοχή, να απολαύσουν την τοπική κουζίνα και να εργαστούν εθελοντικά στην κοινότητα», δήλωσε ο πλοίαρχος Christopher Purcell, διοικητής του USS Wasp.

«Οι επισκέψεις σε λιμάνια όπως αυτή ενισχύουν τις σχέσεις μας με τα έθνη-εταίρους και μας επιτρέπουν να οικοδομήσουμε πάνω σε κοινές αξίες και εμπειρίες», πρόσθεσε.

Με μήκος 258 μέτρα, το USS Wasp μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από 3.000 ανθρώπους. Διαθέτει ιατρικές εγκαταστάσεις ικανές να παρέχουν υγειονομική βοήθεια σε 600 τραυματίες.

Έχει χρησιμοποιηθεί από τον αμερικανικό στρατό για τη μεταφορά πεζοναυτών στους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ και τη Λιβύη, καθώς και σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Σημειώνεται ότι η παρουσία του πλοίου έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Κύπρου, κάποιοι εκ των οποίων καλούν τη χώρα να παραμείνει μακριά από τις συγκρούσεις στην περιοχή.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More