Friday, September 20, 2024
Home » Συμπαράσταση Οικολόγων στον Σενέρ Λεβέντ. Κάλεσμα προς Κυβέρνηση να να καταγγείλει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου

Συμπαράσταση Οικολόγων στον Σενέρ Λεβέντ. Κάλεσμα προς Κυβέρνηση να να καταγγείλει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου

0 comments

Συμπαράσταση Οικολόγων στον Σενέρ Λεβέντ – Κάλεσμα προς Κυβέρνηση να να καταγγείλει την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου – Η Τουρκία «αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους ως υποτελείς της»

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή του στον φίλο και συναγωνιστή, όπως τον αποκαλεί, Σενέρ Λεβέντ μετά και την απόφαση δικαστηρίου στην Άγκυρα να τον καταδικάσει σε εξάμηνη ποινή φυλάκισης για δύο άρθρα του.

Advertisement

«Η ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, μια βασική αρχή της λειτουργίας της σε δημοκρατικά καθεστώτα, αποτελεί πολυτέλεια σε δικτατορικά καθεστώτα. Επομένως, η πρόσφατη καταδίκη του αγωνιστή Κύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ από δικαστήριο στην Άγκυρα δεν αποτελεί έκπληξη, όχι μόνο γιατί δεν ήταν η πρώτη. Το νήμα για τη νέα καταδίκη πάει πίσω στο 2018 και τη δημοσίευση στην εφημερίδα «Afrika» δυο άρθρων με τίτλο «Εμείς και οι Κούρδοι» και «Zorba the Cypriot» (βλ. Επισκόπηση ΓΤΠ, 23.8.2024)», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα.

  • Ποινή εξάμηνης φυλάκισης στον Σενέρ Λεβέντ στην Άγκυρα για δύο άρθρα του

Επισημαίνει ότι η νέα αυτή έκφραση αυταρχισμού από την Άγκυρα, ενάντια στην υπό άμεση κατοχή τουρκοκυπριακή κοινότητα, έρχεται να προστεθεί και σε άλλες που προηγήθηκαν όπως η απαγόρευση εισόδου στην Τουρκία σε «ανεπιθύμητους» Τουρκοκύπριους. Με τον τρόπο αυτό, συμπληρώνει, η κατοχική χώρα δείχνει πως έχει και άλλους τρόπους, πέρα από την παρουσία των κατοχικών στρατευμάτων και την καθοδήγηση ενός άμεσα υπόλογου σ’ αυτή καθεστώτος για να επιβάλει εκβιαστικά τη θέλησή της στους Τουρκοκύπριους.

«Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών εκφράζουμε την πλήρη συμπαράστασή μας στον φίλο και συναγωνιστή Σενέρ Λεβέντ και την υποστήριξή μας στον δύσκολο αγώνα του που δείχνει να εκφράζει πια όλο και περισσότερους Τουρκοκύπριους. Καλούμε την Κυπριακή Κυβέρνηση να καταγγείλει την απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου το οποίο έχει καταδικάσει παράνομα ένα πολίτη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου αποτελεί μια ακόμα προκλητική δήλωση πολιτικής ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας και αντιμετωπίζει τους Τουρκοκύπριους ως υποτελείς της».

Τι έχει να πει γι’ αυτό ο κ. Φιντάν που θα βρίσκεται ενώπιον των Ευρωπαίων Υπουργών Εξωτερικών στις 29 Αυγούστου, διερωτήθηκε το Κίνημα καταλήγοντας.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More