Friday, October 4, 2024
Home » Στη Βηρυτό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών

Στη Βηρυτό C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας για τον απεγκλωβισμό Ελλήνων και Κυπρίων πολιτών

0 comments

Στη Βηρυτό αναμενόταν στις 11:00 αεροσκάφος C-130 της Ελληνιθκής Πολεμικής Αεροπορίας με σκοπό τον επαναπατρισμόΕλλήνων και Κυπρίων του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του philenews από το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου αναμένεται να επαναπατριστούν 38 άτομα κυπριακής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στη λίστα επιβατών μέχρι τώρα περιλαμβάνονται 60 ονόματα Ελλήνων και Κυπρίων, ενώ δεν έχει υπάρξει τάση μαζικής φυγής από τους περίπου 3.500 πολίτες με ελληνικό διαβατήριο και τα 1000 συνδεόμενα μέλη.

Το αεροσκάφος θα παραμείνει στη Βηρυτό για περίπου μία ώρα και συγκεκριμένα γύρω στις 12:00 θα αναχωρήσει με προορισμό αρχικά τη Λάρνακα και στη συνέχεια την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι κατόπιν συνομιλίας του υπουργού Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια με τον υπουργό Άμυνας της Κύπρου, Βασίλη Πάλμα, η ελληνική κυβέρνηση διέθεσε ήδη από χθες Τετάρτη στην Κυπριακή Δημοκρατία ένα μεταγωγικό C-130, ενώ ο κ. Δένδιας σε συνεργασία με τη στρατιωτική ηγεσία έθεσαν σε ετοιμότητα ακόμα δύο μεταγωγικά εφόσον απαιτηθεί μαζικότερη μετακίνηση Ελλήνων από τονΛίβανο.

eleftherostypos.gr

Πηγή: Φilenews

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise