Thursday, October 24, 2024
Home » Ο Φειδίας ως σύγχρονος Σπάρτακος

Ο Φειδίας ως σύγχρονος Σπάρτακος

0 comments

«Έχουμε 2.500 να παρακολουθούν σε live», έλεγε την Τρίτη για να υποβαθμίσει το γεγονός ότι κατάφερε να μαζέψει μόνο καμιά30αριά μαθητές γύρω του. Ο λόγος για τονΦειδία Παναγιώτου, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να ταυτίσει το θέμα της απαγόρευσης χρήσης κινητών με το θέμα των εμβολίων για τον κορωνοϊό. Η σύνδεση των δύο, προφανώς μόνο στον εγκέφαλο του νεαρού ευρωβουλευτή μπορεί να υπάρξει.

Χθες επανήλθε για να μας πει για τον πόλεμο του συστήματος που απέτρεψε τους μαθητές να διαδηλώσουν για την απόφαση απαγόρευσης των κινητών, προφανώς διότι ένιωσε και την ανάγκη να δικαιολογήσει το γεγονός ότι απ’ όλους τους μαθητές της Κύπρου τον ακολούθησε μια μικρή ομάδα.

Ας ελπίσουμε ότι κάποια αυτή πλάκα θα λάβει τέλος. Διότι αυτό που ζούμε στο δημόσιο βίο τους τελευταίους μήνες, μόνο ως «τρολιά» μπορούμε να το δούμε. Δεν μπορεί να είναι πραγματικότητα αυτό το οποίο βλέπουμε.

Είναι πραγματικά τραγικό πώς μια κοινωνία ολόκληρη κατάντησε να χορεύει στους ρυθμούς ενός ατόμου που την είδε πολιτικός. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο ο Φειδίας. Το πρόβλημα είναι ότι 70 και τόσες χιλιάδες κόσμου θεώρησαν ότι θα τιμωρήσουν το σύστημα με το να δώσουν την ψήφο τους σε ένα 24χρονο που τους πουλούσε τρέλα. Αυτό ήταν το μόνο που ήξερε να κάνει, αυτό κάνει και τώρα. Πουλά τρέλα! Όπως τότε που έκανε βίντεο στεκόμενος προκλητικά μπροστά από ανυποψίαστους πολίτες και τους ρωτούσε με ύφος χουλιγκάνου: «Whatareyoulookingat

Δεν τον απασχολεί ότι έπρεπε να ήταν στο ευρωκοινοβούλιο την ώρα που έστηνε παράσταση στην πλατεία Ελευθερίας με κάλεσμα στους μαθητές. Δεν το απασχολεί η ακρίβεια και το πώς θα εφαρμοστούν πολιτικές για αντιμετώπιση του πληθωρισμού, δεν τον απασχολεί η παραπαιδεία και τα χίλια δυο προβλήματα της Παιδείας, ούτε το κυκλοφοριακό που έγινε βραχνάς. Τον ένοιαξε μόνο η απαγόρευση χρήσης κινητού στα σχολεία από τους μαθητές και τους κάλεσε να κάνουν επανάσταση. Γιατί; Θα μειωθούν οι θεατές στα liveτου τα πρωινά;

Φταίει όμως και το ίδιο το πολιτικό σύστημα της χώρας μας, Όχι μόνο γιατί τα κόμματα κατάφεραν να χάσουν παντελώς την αξιοπιστία τους προς τον κόσμο, αλλά διότι την ίδια ώρα, αντί η περίπτωση του Φειδία Παναγιώτου να λειτουργεί ως παράδειγμα προς αποφυγή αντιλαμβανόμενα επιτέλους την σοβαρότητα της κατάστασης και τον ρόλο που έχουν να επιτελέσουν, επιχειρούν να τον αντιγράψουν. Είναι ο εύκολος τρόπος εξάλλου να κερδίσει κάποιος πόντους, όπως αποδεικνύεται σε μια κοινωνία που λειτουργεί όλο και περισσότερο απολιτικά.

Μια κοινωνία που δεν την ενδιαφέρει ο δημόσιος βίος παρά μόνο εάν έχει προσωπικό όφελος από την όλη ιστορία, που δεν πιστεύει σε αρχές και αξίες και που μένει στην επιφάνεια. Της αρκεί η εικόνα, η οικειότητα που νιώθει με την αναγνωρισιμότητα ενός προσώπου για να ταυτιστεί και να συμπορευθεί μαζί του.Θυμάστε την Υπουργό Παιδείας που έσπευσε να συναντήσει τον Φειδία λίγο μετά την εκλογή του για να της πει τις ιδέες του για την Παιδεία τάχα; Ε προχθές έτρεχε ξωπίσω του το Υπουργείο Παιδείας για να προλάβει το κάλεσμα του προς τους μαθητές σε διαδήλωση για τα κινητά. Θα τον δει και ο Πρόεδρος άραγε; Ζήτησε πάντως συνάντηση.

Αλήθεια, θα συνειδητοποιήσουμε ποτέ σε πόσο επικίνδυνα μονοπάτια βαδίζουμε; Αντιλαμβανόμαστε πώς η σχέση πολιτικής και πολιτών λειτουργεί αμφίδρομα και όσο η κοινωνία απογοητευμένη χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της, άλλο τόσο μεγαλώνει και η απογοήτευση που θα βιώνει; Διότι όταν δεν έχει απαιτήσεις πολιτικές, δεν θα έχει ούτε λύσεις πολιτικές και αυτό θα είναι το τέλος της Δημοκρατίας.

Τι έχουμε καταφέρει με την επιλογή Φειδία πέραν από την γελοιοποίηση της πολιτικής; Την προώθηση της αρπαχτής, του εύκολου κέρδους και της τρέλας, για να μην πούμε και κάτι άλλο. Δεν χρειάζονται σπουδές, δεν χρειάζονται πανεπιστήμια, δεν χρειάζεται εξειδίκευση, δεν χρειάζεται τίποτε άλλο παρά να έχεις τρέλα, να ξέρεις να την πουλάς για να βγάζεις χρήματα. Όπως καλή ώρα κάνει με επιτυχία και η γνωστή νεοφανής περσόνα της συνδρομητικής πλατφόρμας ερωτικού περιεχομένου… Αυτά είναι η «αλλαγή» που έφερε η «επανάσταση» της κάλπης…

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More