Thursday, October 24, 2024
Home » Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ετοιμάζει τουρ στην Κύπρο μετά τον Αμίαντο – Τι ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ετοιμάζει τουρ στην Κύπρο μετά τον Αμίαντο – Τι ανέφερε στο Υπουργικό Συμβούλιο

0 comments

Την πρόθεση του να πραγματοποιήσει επισκέψεις σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, μετά από εκείνη που υλοποιήθηκε στον Αμίαντο, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Ενημέρωσε, επίσης, τους Υπουργούς του για τον στρατηγικό διάλογο με ΗΠΑ και άλλα θέματα.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε ο Προέδρος της Δημοκρατίας:

Η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ανέφερε σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης. «Θέλω να αναφερθώ στην έναρξη χθες του στρατηγικού διαλόγου με τις ΗΠΑ, μια πολύ σημαντική εξέλιξη, οι σχέσεις μας με τις ΗΠΑ είναι αναβαθμισμένες».

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε πέντε τομείς, οι οποίοι αφορούν οριζόντια όλα τα Υπουργεία, όχι μόνο το Εξωτερικών. «Άρα ζητώ από όλους σας να συνεργαστείτε, το Υπουργείο Εξωτερικών έχει τη γενική εποπτεία, αλλά ειδικότερα στα θέματα της προσέλκυσης επενδύσεων, και στο θέμα της κατάργησης θεωρήσεων που είμαστε πάρα πολύ κοντά στο να έχουμε ανακοινώσεις, η δυνατότητα ενίσχυσης των εμπορικών μας σχέσεων κυρίως των εξαγωγών κάτι που πρέπει το Υπουργείο να ασχοληθεί σοβαρά».

Συζήτησαν, επίσης, θέματα έρευνας και καινοτομίας και φυσικά τα θέματα της άμυνας και της ασφάλειας. «Όποιες ιδέες, απόψεις υπάρχουν να προωθηθούν στο Υπουργείο Εξωτερικών στα πλαίσια του επόμενου διαλόγου που θα γίνει».

Ευχαρίστησε, ακόμη, αυτούς που ήταν μαζί του στον Αμίαντο. «Είδατε μόνοι σας την ικανοποίηση του κόσμου που παρευρέθηκε στη συνάντηση. Ήταν η πρώτη φορά που πέραν των 60 αξιωματούχων του κράτους, Υπουργοί, Γενικοί Διευθυντές, Διευθυντές Τμημάτων, Λειτουργοί παρευρέθηκαν, μιλήσαμε πολύ συγκεκριμένα, κάναμε ανακοινώσεις που ήταν κοστολογημένες, δεν ήταν υποσχέσεις. Αναφερθήκαμε σε αυτά που υλοποιήσαμε στους 19 μήνες, ο κόσμος τα νιώθει στην ύπαιθρο, στις ορεινές μας περιοχές, συνεχίζουμε με την υλοποίηση όσων αναφέρθηκαν προχθές στη συνάντηση. Θέλω αυτός ο διάλογος να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, με τον κόσμο, με τα οργανωμένα σύνολα».

Η συνάντηση στον Αμίαντο ήταν η πρώτη από αυτές που θα ακολουθήσουν σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου για να κάνουμε μια αξιολόγηση των έργων που υλοποιήσαμε μέχρι στιγμής, αλλά και για να κάνουμε ανακοινώσεις για τα επόμενα βήματα.

Σίγουρα, και στον Αμίαντο και στις άλλες επαρχίες θα θεσμοθετήσουμε τις συναντήσεις, στον Αμίαντο θα πάμε ξανά τον επόμενο χρόνο.

Άλλο θέμα που θέλω να αναφέρω είναι οι σημαντικές ανακοινώσεις και από το ΔΝΤ και από τη Eurostat. Η σημαντική δουλειά φέρνει αποτελέσματα, τα οποία μας βοηθούν στο να έχουμε μια στοχευμένη κοινωνική πολιτική. Άρα, συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, δεν επηρεαζόμαστε από τις όποιες μεγαλόστομες δηλώσεις, ανέξοδες διακηρύξεις, είναι με σοβαρότητα που ακολουθούμε το τρίπτυχο για την οικονομική μας πολιτική, για να μπορούμε να έχουμε στοχευμένη κοινωνική πολιτική, με ιδιαίτερη έμφαση στους τομείς της υγείας και της παιδείας, των κοινωνικών παροχών.

Η δεύτερη διάσταση αφορά την επίσκεψη χθες του Βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ. Είχα μαζί του συνάντηση διάρκειας πέραν της μιας ώρας, αλλά και την επίσκεψη του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα αναλάβει την 1η Δεκεμβρίου. Είναι με ικανοποίηση που άκουσα από ξένους, δεν είναι δικές μας εκτιμήσεις, για τον ρόλο της χώρας μας στην περιοχή.

Άρα, συνεχίζουμε με την ίδια σοβαρότητα, η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, άρα σας καλώ να συνεχίσουμε με την ίδια σοβαρότητα».

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More