Friday, October 25, 2024
Home » Κάνουν κι οι Τούρκοι αυτοάμυνα;

Κάνουν κι οι Τούρκοι αυτοάμυνα;

0 comments

Στο δικαίωμα της «νόμιμης άμυνας» όπως προβλέπεται από το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, σχετικά με τον βομβαρδισμό 32 στόχων στο βόρειο Ιράκ και στη Συρία.

Το τουρκικό ΥΠΑΜ κάνει λόγο για θέσεις του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, το οποίο κατηγορεί για την ένοπλη επίθεση στα γραφεία της Τουρκικής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Αυτή η επίθεση στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ οι δύο δράστες εξουδετερώθηκαν.

Κατ’ ακρίβειαν, οι Τούρκοι δεν σταμάτησαν ποτέ να βομβαρδίζουν το ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ), τη Ροζιάβα (βόρεια Συρία) και να επιτίθενται μαφιόζικα στις τουρκοκρατούμενες κουρδικές περιοχές, προτάσσοντας πάντα ένα δήθεν δικαίωμα στη νόμιμη αυτοάμυνα. Γνωστό το παραμύθι περί PKK και «κουρδικής τρομοκρατίας» από τους γενοκτόνους της Άγκυρας, οι οποίοι συντηρούν μια εντεινόμενη εκστρατεία εθνοκάθαρσης εις βάρος του κουρδικού λαού και ζητούν και τα ρέστα.

Διερωτόμαστε, βέβαια, αν όσοι έσπευσαν να επισημάνουν -κρυφά ή φανερά- ότι οι σκέψεις τους είναι με την… καημένη Τουρκία, δέχονται και όσα λαμβάνουν χώρα στις κουρδικές περιοχές εδώ και δεκαετίες. Κάνει και το τουρκικό φασιστικό καθεστώς αυτοάμυνα;

ΑΛ.ΜΙΧ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More