Friday, September 20, 2024
Home » Διακήρυξη για τα 98 χρόνια του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ. Aποφασισμένο να προχωρήσει ξανά μπροστά και ανοδικά

Διακήρυξη για τα 98 χρόνια του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ. Aποφασισμένο να προχωρήσει ξανά μπροστά και ανοδικά

0 comments

Διακήρυξη για τα 98 χρόνια του ΚΚΚ- ΑΚΕΛ – Aποφασισμένο να προχωρήσει ξανά μπροστά και ανοδικά

Ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί ένα ξεχωριστό ορόσημο στην Ιστορία της Κύπρου ως η γενέθλια πράξη της κυπριακής Αριστεράς. Το ιδρυτικό συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου στις15 Αυγούστου του 1926 σήμανε την πρώτη φορά που ο κόσμος της δουλειάς βγήκε στο πολιτικό προσκήνιο και διεκδίκησε τη θέση του ως πρωταγωνιστής της Ιστορίας.

Advertisement

Όπως αναφέρει σε διακύρηξη το κόμμα, μέσα σε μια εποχή αποικιοκρατικής σκλαβιάς, άγριας εξαθλίωσης, και σκοταδισμού, τo KKK φύτεψε τον σπόρο της κομμουνιστικής ιδεολογίας και τα ιδανικά του διεθνισμού, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της κοινωνικής ισότητας. Θεμελίωσε τις πρώτες συντεχνίες και το συνδικαλιστικό κίνημα, οργάνωσε τους πρώτους εργατικούς αγώνες. Χάραξε στη θεωρία και στην πράξη την γραμμή της ενότητας Ελλήνων και Τούρκων της Κύπρου που έγινε η πυξίδα μας μέχρι σήμερα. Πρόβαλε επαναστατικά για την εποχή αιτήματα όπως η ισότητα των φύλων, η προστασία της μητρότητας, η απαγόρευση της παιδικής εργασίας και η δωρεάν παιδεία, ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, η διανομή της εκκλησιαστικής και βακουφικής γης στους ακτήμονες, η διαγραφή των χρεών της ξεκληρισμένης αγροτιάς. Ενέπνευσε τον κόσμο της κυπριακής διανόησης και του πολιτισμού να συμπορευτούν με τους αγώνες της φτωχολογιάς. Το ΑΚΕΛ αποτείνει φόρο τιμής στους ηρωικούς κομμουνιστές και κομμουνίστριες εκείνης της εποχής που ρίζωσαν το δέντρο της κυπριακής Αριστεράς.

Σε όλες αυτές τις δεκαετίες, το ΚΚΚ-ΑΚΕΛ πέρασε μέσα από φοβερές δοκιμασίες και λυσσαλέα πολεμική, αντιμετώπισε μικρές και μεγάλες ήττες και απογοητεύσεις. Έβρισκε όμως πάντα τη δύναμη και τον τρόπο να ανταπεξέρχεται και να βγαίνει πιο δυνατό και δεμένο με τον λαό. Σήμερα, το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να ξεπεράσει τις δυσκολίες, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της εποχής, να προχωρήσει ξανά μπροστά και ανοδικά. Εργάζεται σκληρά και τολμηρά για να διορθώσει λάθη και ελλείψεις. Εκσυγχρονίζει τις μορφές επικοινωνίας, δράσης και οργάνωσής του. Βρίσκεται σε τροχιά διαρκούς ανανέωσης και καθημερινής επαφής με τον λαό και πρωτίστως με τον κόσμο της εργασίας. Εμπνέει και οργανώνει ξανά αγώνες και διεκδικήσεις για τα σύγχρονα αιτήματα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας στην εργασία, την παιδεία, την υγεία, την κοινωνική ασφάλιση. Κτίζει στέρεες συνεργασίες και συμμαχίες αρχών με δυνάμεις και ανθρώπους από τον προοδευτικό χώρο, προκειμένου να αλλάξουμε τους συσχετισμούς και τα πράγματα στον τόπο μας. Συνεχίζει να πρωτοπορεί στον κοινό αγώνα Ε/κ και Τ/κ, στην πάλη για λευτεριά, επανένωση και ειρήνη για την πατρίδα μας. Ενώνει -όπως επιτάσσει η ιδεολογία και η ιστορία του- τους αγώνες του σήμερα με το όραμα για το αύριο, τον κόσμο του σοσιαλισμού και της ειρήνης.

Σε αυτό τον δρόμο καλεί το ΑΚΕΛ -και με την ευκαιρία της επετείου- όλα τα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, τον κόσμο της Αριστεράς και ευρύτερα τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του τόπου μας.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More