Friday, September 20, 2024
Home » ΔΗΣΥ: Πρώτη συνεδρία της ομάδας Κυπριακού

ΔΗΣΥ: Πρώτη συνεδρία της ομάδας Κυπριακού

0 comments

Συνεδρίασε σήμερα, στην παρουσία της Αννίτας Δημητρίου, η Συμβουλευτική Ομάδα Κυπριακού του ΔΗΣΥ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, κατά τη συνεδρία έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την παρούσα κατάσταση στο Κυπριακό πρόβλημα και την προσπάθεια διάρρηξης του υφιστάμενου αδιεξόδου, ενόψει της επικείμενης Συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου αλλά και των επαφών του ΠτΔ στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «πέραν της διαπίστωσης ότι η παράταση του υφιστάμενου αδιεξόδου ελαχιστοποιεί τις όποιες προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για την μελλοντική ασφάλεια και ευημερία Ε/κ και Τ/κ, καθώς και ότι κύριος υπαίτιος του υφιστάμενου αδιεξόδου είναι η Τουρκία και οι αδιάλλακτες θέσεις που προβάλλει, τονίστηκε η ανάγκη όπως οι προσπάθειες της δικής μας πλευράς επικεντρωθούν στην ουσία και όχι στηνεπικοινωνιακή διαχείριση του Κυπριακού.

Ο ΔΗΣΥεπιθυμεί να επαναλάβει εκ νέου την προσήλωση του, στην εθνική προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στο συμφωνημένο πλαίσιο, με βάση τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και το πλαίσιο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More