Sunday, October 13, 2024
Home » Αννίτα Δημητρίου: Ισχυρή η στήριξη της Κίνας στο Κυπριακό – Διευρύνεται η κοινοβουλευτική διπλωματία των 2 χωρών

Αννίτα Δημητρίου: Ισχυρή η στήριξη της Κίνας στο Κυπριακό – Διευρύνεται η κοινοβουλευτική διπλωματία των 2 χωρών

0 comments

Ισχυρή στήριξη από πλευράς Κίνας και του Προέδρου του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου Zhao Leji, εν όψει και της προοπτικής επανέναρξης των συνομιλιών, στη θέση Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση του Κυπριακού στη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και εντός του Συμφωνημένου Πλαισίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου και επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής αποστολής στην Κίνα χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντική την εξέλιξη, ειδικά στην παρούσα συγκυρία που διανοίγεται ευκαιρία για επιστροφή στο διάλογο για επίλυση του Κυπριακού. Ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσσου διαβεβαίωσε την Πρόεδρο της Βουλής ότι θα ενισχύσουν τις θέσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, που έχουν να κάνουν με τη νομιμότητα και τη στάση αρχών που διατηρεί η Κίνα για την Κύπρο.

Η Κύπρος μπορεί να είναι καταλύτης σταθερότητας στην περιοχή με όσα τεκταίνονται, αλλά και σε ότι αφορά τις σχέσεις της ΕΕ με την Κίνα, ανέφερε στις δηλώσεις της, η Πρόεδρος της Βουλής.

Η κ. Δημητρίου τόνισε ότι οι απαράδεκτες αξιώσεις της τουρκικής πλευράς για λύση δύο κρατών δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνουν αποδεκτές, καθότι αυτό θα ισοδυναμούσε με νομιμοποίηση των τετελεσμένων της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

Εξέφρασε επίσης την ετοιμότητα της Κύπρου, ως κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο προς διευκόλυνση και περαιτέρω ενίσχυση του διαλόγου της Κίνας με την ΕΕ. Είναι σημαντικό, τόνισε η κ. Δημητρίου, να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο εταίρων για την εδραίωση μιας συνεργασίας αμοιβαίου οφέλους, υπό το φως των σοβαρών προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Έλαβε διαβεβαιώσεις από τον Κινέζο ομόλογό της, πως η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την προώθηση της συνεργασίας, σε πολλά επίπεδα όπως το εμπόριο, η οικονομία και η εκπαίδευση.

Οι δύο αντιπροσωπείες υπογράμμισαν την αξία του Μνημονίου Συναντίληψης που υπέγραψαν, με την προοπτική της διεύρυνσης των σχέσεων των δύο Κοινοβουλίων, μέσω της Κοινοβουλευτικής διπλωματίας. Διακομματικής αντιπροσωπείας συνοδεύει την κ. Δημητρίου και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Στέφανο Στεφάνου, τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο και τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΔΗΣΥ Νίκο Τορναρίτη.

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More