Friday, September 20, 2024
Home » Αμισθί προεδρικός σύμβουλος ο Αρέστης

Αμισθί προεδρικός σύμβουλος ο Αρέστης

0 comments

ΟΓεώργιος Αρέστης, πρώην δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που δρομολόγησε τη νέα διαδικασία στην επιλογή των μελών των διοικητικών συμβουλίων των Ημικρατικών Οργανισμών, είναι ο νέος σύμβουλος του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Ανακοινώθηκε ο διορισμός του στη θέση του Ειδικού Συμβούλου, για θέματα Δεοντολογίας. Θα παρέχει τις υπηρεσίες του αμισθί.

Το πλαίσιο άσκησης των αρμοδιοτήτων του Σύμβουλου Δεοντολογίας καθορίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών της Κυβέρνησης, όπως αυτός εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο τον Οκτώβριο 2023. Όπως διευκρίνισε το Προεδρικό, ο διορισμός του Σύμβουλου Δεοντολογίας εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης των συστάσεων της Επιτροπής Greco κατά τον πέμπτο γύρο αξιολόγησης και αναμένεται να συμβάλει στην προαγωγή των αρχών της «χρηστής διακυβέρνησης», στη βάση των διατάξεων του εν λόγω Κώδικα.

Α

Πηγή: Φilenews

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More