Friday, September 20, 2024
Home » ΑΚΕΛ για ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ: Πρόκληση η απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέμενους στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα

ΑΚΕΛ για ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ: Πρόκληση η απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέμενους στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα

0 comments

Πρόκληση προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό η απόδοση τιμών ήρωα στους επιτιθέμενους στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα λέει το ΑΚΕΛ

Η απόδοση τιμών ήρωα στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 αποτελεί την ετήσια πρόκληση της δεξιάς και της ακροδεξιάς προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό, αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ τονίζοντας πως «η σημερινή κατάθεση δάφνινων στεφάνων από το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ -που δεν σχετίζεται με θρησκευτικό μνημόσυνο για τους νεκρούς κάτι με το οποίο κανείς δεν διαφωνεί- ακυρώνει ουσιαστικά τις όποιες φραστικές καταδίκες του πραξικοπήματος από μέρους τους. Η επιμονή τους σε αυτή την πράξη είναι μέρος της πολύχρονης προσπάθειας τους να αναποδογυρίσουν την Ιστορία και να αποενοχοποιήσουν την προδοσία».

Advertisement

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η απόδοση τιμών ήρωα στους στρατιώτες που σκοτώθηκαν επιτιθέμενοι στο Προεδρικό κατά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 αποτελεί την ετήσια πρόκληση της δεξιάς και της ακροδεξιάς προς ολόκληρο τον κυπριακό λαό. Η σημερινή κατάθεση δάφνινων στεφάνων από το ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ -που δεν σχετίζεται με θρησκευτικό μνημόσυνο για τους νεκρούς κάτι με το οποίο κανείς δεν διαφωνεί- ακυρώνει ουσιαστικά τις όποιες φραστικές καταδίκες του πραξικοπήματος από μέρους τους. Η επιμονή τους σε αυτή την πράξη είναι μέρος της πολύχρονης προσπάθειας τους να αναποδογυρίσουν την Ιστορία και να αποενοχοποιήσουν την προδοσία.

Η επιμονή και εμμονή να εξισωθούν οι ήρωες της Δημοκρατικής Αντίστασης με όσους σκοτώθηκαν κατά την επίθεση στο Προεδρικό συνιστά βιασμό της λογικής, της ιστορικής μνήμης και της δημοκρατίας. Συνιστά προσβολή στη μνήμη και στη θυσία των ηρώων της Αντίστασης αλλά και ιδιαίτερα σε όσους δολοφονήθηκαν από τους πραξικοπηματίες επειδή ακριβώς αρνήθηκαν να εκτελέσουν τη διαταγή του πραξικοπήματος και δολοφονίας του Μακαρίου.

Το ΑΚΕΛ σημειώνει το γεγονός ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη εισάκουσε τις έντονες εκκλήσεις μας και δεν επανέλαβε την περσινή της ενέργεια να καταθέσει δάφνινο στεφάνι στους στρατιώτες που επιτέθηκαν στο Προεδρικό. Αναμένουμε ότι θα προχωρήσει και στην υλοποίηση όλων όσων περιλαμβάνονται στο Ψήφισμα της Βουλής του 2022 σε σχέση με τη Δημοκρατική Αντίσταση.

Πηγή: Cyprus Times

You may also like

Our Page contains news reposts. We are not responsible for any inaccuracy in the content

Copyright © All rights reserved Faros On Air 

Designed and Developed with 🧡 by eAdvertise

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More